min blogg

December 10, 2019

Disse nydelige kjeksene lager jeg hver jul og de blir like gode hver gang. 

2 dl solsikkefrø

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

6 dl havregryn (lettkokte)

1 1/2 dl sukker

1 ss hornsalt

1 ts salt

150 gr meierismør, smeltes

3 dl kulturmelk

1 egg

ca 6 dl hvetemel

Bland det tørre sammen (untatt hvetemel). Pisk egg og melk lett sammen. Bland melk og smør inn i det tørre. Tilsett hvetemel til passe tykkelse til å kjevle. La deigen stå kjølig i 2-3 timer. 

Stekes på 200 gr i 12-15 minutter. 

Smaker nydelig med ost på :-)

September 4, 2019

Ut på tur aldri sur! Ta vare på deg selv på lange reiser. Ta med deg eteriske oljer som hjelper og støtter deg. Sov godt før du starter reisen slik at du er uthvilt og kroppen fungerer godt. 

1. Drikk mye

Sitron, grapefrukt og vill appelsin smaker nydelig i vannet. Unngå alkohol og kaffe da de er dehydrerende. Sitron er rensende og oppløftende, grapefrukt er stimulerende, balanserende og oppløftende. Vill appelsin er glede på flaske med masse antioksidanter. Peppermint er også god i drikke. Husk å bruke glass eller stålflaske. 

2. Slappe av og redusere stress på reisen
Lavendel er super for å roe ned og slappe av. Smør under beina eller innhaler fra hendene. Balance er jordende og er super også til å starte dagen med. Smør und...

July 7, 2019

Ikke visste jeg at oljene skulle bli mer enn godlukt på yogaklassene. Helsa mi har jeg jobbet med i 25 år. Fra hodepinetabeletter til lunsj og tusenvis av kroner i behandlingsutgifter. Nå er eteriske oljer fra doTerra og yoga min medisin og den ønsker jeg å dele med deg

March 19, 2019

Herlige kommentarer underveis "Dette ønsker vi hver måned" :-) Før helga var over hadde vi allerede avtalt neste yogahelg, 14.-16. juni 2019. Du kan bli med!

January 31, 2019

Inspirert av Adressas artikkel om all yoga i Trondheim, på Zenit, i kirka, nakenyoga, latteryoga og jakten på yogamannen, så setter jeg opp et nytt yogakurs for stive menn.

Yoga for stive menn

Ble du inspirert av artikkelen i adressa? Send din mann på yoga! Eller hvis du er mann: Bli med på 6 ukers kurs med yoga for stive menn. Oppstart 7. mars kl 20.30-21.30. Du finner mer info og påmelding her >>

Adressa var med på latteryoga

Jeg og Sara har gratis latteryoga første lørdag hver måned kl 12.00. I vinter finner du oss inne på Yogaens Hus.

Det er fortsatt mulighet til å bli med på mine vanlige yogatimer, mandag og torsdag på Eureka, Moholt. Du finner de her >> 

Ønsker du yoga på jobben - ta kontakt og jeg kommer dit du jobber....

December 19, 2018

Jula nærmer seg og mange kjenner at skuldrene hever seg og stresset øker.  Ta noen lange dype pust, helt ned i magen. Stress over tid skaper ubalanse i kroppen. Du sover dårligere, fordøyelsen fungerer ikke like godt og du får gjerne og essensielle oljer støtter kroppen både fysisk og emosjonelt. Du tenker kanskje at du ikke har tid til nye rutiner nå før jul? Du får en liten oppskrift fra meg nå som du klarer å gjennomføre og så tar vi en lengere samtale etter jul. 

Start dagen

Pust og bevegelse

Start dagen med lange dype åndedrag i sengen og kjenn hvordan kroppen våkner. Når du kjenner deg stressa ta kontakt med pusten din jevnlig utover dagen. Gjør gjerne litt yoga eller har du 5 minutter ta en kontorstrekk....

November 26, 2018

Det er så gøy å besøke nye steder og bli kjent med nye mennesker. Denne helga var jeg på Herøy på Helgeland. Aina hadde invitert meg til Herøy etter at hun og søstra Gry var med på yogahelg på Træna tidligere i år. 

11 damer og 1 mann var med på å gjøre dette til en uforglemmelig helg. På søndag ettermiddag hadde de fått nok yoga og ville bare slappe av siste halve timen :-)) Ja det er kanskje ikke så rart ...  5 yogaøkter og tilsammen 9 timer på yogamatta - det kjennes etterhvert i kroppen :-)

Latteryoga avsluttes med lattermeditasjon

Vi startet fredag ettermiddag med 90 minutter yin yoga for hele kroppen. Lørdag varmet vi opp med 30 min latteryoga. 90 minutter yin yoga med fokus på pusten med stimulerering av meridianene lun...

October 19, 2018

Dagene blir kortere, kveldene blir mørkere og både naturen og kroppen gjør seg klar for vinteren. Alt i naturen trekker seg tilbake og forbereder seg på vinteren. Frøene legger seg i jorden og venter på å spire til våren. 

I tradisjonell kinesisk medisin deles året inn i fem perioder etter de fem elementene: vann, tre, ild, jord og metall. Høst er metall elementet. Naturen, kroppen og sinnet blir påvirket av solens og månens rytme. Årstid, klima, værtype påvirker oss. Når det er høst blir det stadig mer yin. 

I denne delen av året handler det om å skape rom for ny livsutfoldelse gjennom fokus på pusten i yogastillingene. Denne yin yoga sekvensen stimulerer meridianene lunge og tykktarm. Tykktarme...

October 4, 2018

Så heldig jeg er som kan kombinere jobb og ferie :-) I begynnelsen av august dro 6 jenter på yogaferie og en drøm har gått i oppfyllelse <3

Tenk deg en uke i varme og sol. Du starter dagen med yoga utenfor den gamle kirken på en høyde overfor Murter med nydelig utsikt over Murter, Adriaterhavet og Kornatiøyene. Kun 2 miutter fra der vi bor. Ingen forpliktelser, du og yogamatta. Resten av dagen gjør du gjør akkurat det du har lyst til. Sol, bading, god mat, trivelig selskap, bok, gode samtaler, lunsj der det passer deg, ro i sjela, gåturer, is, sightseeing, sniker en fiken fra naboens tre. På ettermiddagen er det yin yoga, alle øvelser er rolige, sittende eller liggende. Ja sånn hadde vi det i en uke :-) Magisk!

Nydelig utsikt!

Yin...

October 3, 2018

Høsten er her og jeg har tradisjonen tro vært på min hjemplass og undervist yoga ei hel helg. Ny rekord i antall deltakere ble det denne gangen også. Utrolig artig!

Det er like gøy hver gang å møte nye og gamle venner. Å få lov til å inspirere og hjelpe damer, ja for det bare damer som kommer på disse helgene, er utrolig givende. Å få lov til å dele min yogaglede med andre og se at de blomstrer, svetter, strever, ler og slapper av. Ja alt i løpet av ei kort helg! Yogalykke!

Noen var innom på ei økt og andre deltok på alle timene. Her er gjengen som var med helt til slutt på søndag. 

Latteryoga avsluttes med lattermeditasjon. Magemusklene fikk trimmet seg skikkelig og ikke minst en boost til immunforsvaret.

Denne nydelige øvelsen med...

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Merethe Grønbech Yoga
Org.nr. 917 119 597
merethe@mereyoga.no
mob +47 918 22 692

Trondheim, Norge
 

​© 2016 Merethe Grønbech