top of page

Eteriske oljer på tur


Ut på tur aldri sur! Ta vare på deg selv på lange reiser. Ta med deg eteriske oljer som hjelper og støtter deg. Sov godt før du starter reisen slik at du er uthvilt og kroppen fungerer godt.

 
jet lag og essensielle oljer

1. Drikk mye

Sitron, grapefrukt og vill appelsin smaker nydelig i vannet. Unngå alkohol og kaffe da de er dehydrerende. Sitron er rensende og oppløftende, grapefrukt er stimulerende, balanserende og oppløftende. Vill appelsin er glede på flaske med masse antioksidanter. Peppermint er også god i drikke. Husk å bruke glass eller stålflaske.

2. Slappe av og redusere stress på reisen Lavendel er super for å roe ned og slappe av. Smør under beina eller innhaler fra hendene. Balance er jordende og er super også til å starte dagen med. Smør under beina og innhaler fra hendene eller flasken. Jeg starter alltid dagen med et par dråper balance under hver fot. Peace er også en nydelig olje som roer ned.

3. Sove på natta (når det er natt dit du kommer)

Lavendel og geranium er super for å roe ned. Ha i diffuser, innhaler fra hendene, smør under beina, pulspunkter (håndledd), karbad med epsonsalt med lavendel og geranium, eller andre avslappende oljer, f.eks. serenity. Geranium støtter hormonbalansen.

4. Våkne til rett tid når du kommer fram

Peppermint er en super energiboost som åpner luftveiene, innhaler fra hendene. Fin til å smøre på tinninger og nakke ved stive muskler og tung i hodet. Grapefrukt og peppermint sammen i hendene og innhaler. Rosmarin er også oppkvikkende og klarnende hvis du er tung i hodet. Ha en dråpe i hendene og/eller smør bakpå halsen.

Lemongras og rosmarin er fin til å smøre på nedre del av ryggen og under beina. Husk å blande ut med fraksjonert kokosolje. Tørrbørsting med rosmarin er min favoritt om morran - da våkner jeg. Ta et par dråper i hånda og fordel på "badedott". Sirkulære bevegelser fra beina og opp mot hjertet.

5. Oppkvikkende spray eller roller

8 dråper lavendel 10 dråper sitron 8 dråper eucalyptus 5 dråper peppermint 5 dråper rosmarin Ha oljen i en sprayflaske med 60 ml vann eller lag en roller med 10 ml fraksjonert kokosolje. Hvis du skal i solen innen 12-24 timer unngå å påføre sitron på huden, da du kan få solskader. Vurder å kutte ut sitron.

6. Immunforsvar

Støtt immunsystemet med OnGuard. Smør olje under beina, ta litt i ganen, drikk lunken te med honning og OnGuard og sitron. OnGuard beadlets, softgels og drops er super å ha med på tur.

7. Fordøyelse

Mange får problemer med magen på reise. Her er ZenGuest super å ha med. Smør på magen, ta i kapsel (eller bruk ferdige beadlets), eller smør under beina. Jeg synes den smaker godt i te.

8 Olje på flyet Skal du ha med oljer på fly gjelder de samme begrensninger som ellers når det gjelder å ta med flytende ting. Jeg har imidlertid opplevd at det går fint å ha oljene i sin mappe uten å legge de i gjennomsiktig pose.

essensielle oljer på flytur

Flere tips for jetlag finner du hos helsenorge.no og tui.no.

Har du ikke essensielle oljer? Les mer og bestill her >>

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med meg på mob 91822692, messenger eller epost merethe@mereyoga.no.

God tur!

Klem Merethe

496 views0 comments
bottom of page