top of page

Yin yoga kurs hos Ina Løvdal, Pranayoga


Jeg føler meg privilegert etter 6 dager i yin yoga bobla :-) Yogalærer Ina Løvdal er utrolig kunnskapsrik.

 

Pranahuset var en utrolig fin ramme for kurset. Det gamle murhuset ligger på en høyde over Sandvika. Med te-rom i kjelleren og yogasal på loftet følte vi oss velkommen fra første stund.

Fornøyde deltakere

Pranahuset

Pranahuset

Ina Løvdal

Dyktige Ina Løvdal loset oss gjennom disse spennende dagene. Ina er utdannet instruktør i yin yoga og vinyasa flow yoga. Hun har bred og variert bakgrunn og utdanning som yoga massasje terapeut, qigong, akupunktør, homeopat, klassisk massør med fordypning i bindevevsterapi og aromaterapeut. Har jobbet som terapeut- og instruktør i 20 år. Er godkjent E-RYT gjennom Yoga Alliance med mer enn 5000 undervisningstimer i yoga. Hun har utviklet Prana Yin & Yang Yoga, les mer på Pranayoga.no.

Ina lærer oss å justere i stillinger

Mange temaer på 6 dager

I yin yoga holdes stillingene lenge for å påvirke kroppens ledd, ligamenter, sener, muskler og dyptliggende bindevev til å bli mer åpne og myke, samtidig som de gir styrke til leddene. Bindevevet påvirkes så kroppen blir mer "smidig" og kroppens struktur og holdning bedres.

Vi lærte dypt restituerende yoga stillinger, mindfulness, terapeutisk hands-on og yogamassasje. I tillegg hadde vi stående yin sekvenser som påvirker ledd og skaper flyt gjennom bindevev, energibaner og nervesystem. Og teknikker for å påvirke den subtile energi-kroppen ved å benytte taoistisk yoga, medisinsk qigong - qi yoga, chakra fra tantra filosofien, pranayama og akupressur. Til slutt hadde vi innføring i aromatiske oljer i yin yoga.

Undervisning i solen

Undervisning i sola

Veien videre til sertifisering

Vi fikk et flott kompendium med omfattende litteratur som skal studeres og integreres i egen praksis og undervisning. For å bli sertifisert Prana yin yogalærer kreves også egenpraksis minimum 20 timer med yogadagbok og refleksjon over egen praksis. Sette opp og undervise en yin yoga klasse på 90 minutter, med evaluering fra deltakerne. I tillegg skal vi skrive noen ord om hva vi tar med på veien videre.

Så langt har jeg lært en hel masse, men det tar tid før alt går inn. Til høsten blir det yin yoga klasser med fokus på årstid, mer hands-on assistering og yogamasasje.

Fin start på dagen med qigong

Bli med på yoga du også

Sommeryoga på Eureka mandag 26. juni og 3. juli. Yin yoga kl 17.15 og yoga flow kl 18.45. Ledig plass for drop-inn.

Har du lyst å bli med på høstens yogakurs? Meld deg på nyhetsbrev nederst på mereyoga.no :-)

Jeg underviser også yoga i bedrifter og barnehager i Trondheim. Ta kontakt for gratis prøvetime.

Hvis du ønsker privattime med personlig veiledning og tilpassede øvelser kommer jeg gjerne hjem til deg. Ta kontakt for tilbud.

Kontakt meg på mobil 918 22 692 eller e-post merethe@mereyoga.no.


227 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page