top of page

Te mot forkjølelse


Kjenner du at det klør i halsen? Lag deg en hjemmelaget te med futt i. Ingefær, sitron og chili setter fart i kroppen.

Te med ingefær, sitron og chili

Ingefær har mange helsebringende egenskaper. Sliter du med oppblåst mage, sår hals, forkjølelse, leddsmerter eller kvalme? Da kan ingefær være akkurat det du trenger.

Sitron er full av C-vitamin, den er bakteriedrepende og beskytter mot virus og infeksjoner.

Chili setter fart på blodomløpet og det sies at chili øker forbrenningen, i tillegg virker den slimløsende og immunstyrkende. Ingredienser

  • 5-8 skiver ingefær

  • 1-2 ss sitronsaft

  • 2 skiver chilli, eller 1 fed hvitløk

  • 1 ts honning

  • En stor kopp varmt vann

Det er enkelt

Skjær av noen skiver av en ingefær. Har du god tid kan du ta av skallet og kutte ingefæren i mindre biter. Del sitronen i to og skvis ut litt saft. Skjær to tynne skiver av en chili. Test deg fram med mengden av ingredienser, du bestemmer selv styrken;-) Min erfaring er at jeg lager sterkere te nå, enn når jeg begynte med denne. Legg alt i en stor god kopp og hell varmt vann over. Tilsett honning om du vil ha den litt søt. Selv bruker jeg ikke honning i denne teen, da jeg drikker nok av annen te med honning i løpet av dagen. La teen trekke til den er passe temperert.

Når jeg ikke har antydning til forkjølelse så dropper jeg chili. Jeg starter hver dag med denne teen.

Godt nytt år til dere alle! Ses på yogamatta!


652 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page