top of page

Barna digger yoga


Lek og yoga i en skjønn blanding. Jeg har vært i 5 barnehager og det har vært utrolig morsomt og lærerrikt. Nå er jeg klar for flere barnehager:-)

 

Undervisningen legges opp som en spennende historie som barna er deltakere i. Mange yogaøvelser har dyrenavn så det er lett for barna å delta i historien og lære seg nye øvelser og ferdigheter. Historien kan tilpasses tema som barnehagen jobber med til daglig. Jeg har med meg noen kosedyr og ting som hjelper meg å holde struktur på timen.

Fordeler med yoga for barn

Yoga hjelper barn med å bli mer oppmerksom på sine følelser, få bedre selvtillit og finne ro og konsentrasjon. ​​Vi fokuserer på glede, bevegelse, lek og kreativitet. Vi leker oss gjennom dyr og ting som barna kjenner seg igjen i, alt fra hund, katt, løve, drage, kobra, sommerfugl, treet og ikke minst avspenning til slutt.

Her er noen yogaøvelser

Barnet

Å hvile i barnet, balasana, er godt for både voksne og barn

Ta noen lange dype åndedrag og fyll hele magen og ryggen med luft. Gi slipp på alle spenninger på utpust.

Hund som ser ned

Mange dyr ligner på hund som ser ned, adho muka svanasa, og derfor er en populær øvelse

Denne øvelsen ser lett ut, men er egentlig ganske krevende. Skyv fra med hendene og bøy lett i knærne.

Balanseøvelser

Balanseøvelser hører også med

Stå på et ben og lek deg med balansen. Lag så mange forskjellige former som du får til. Husk å gjøre det samme på den andre foten. God balanse er kjekt å ha når du skal ut på glattisen. Jeg har mange ganger takket yogaen for at jeg ikke har brukket armer og bein på tur nedover Møllenberg.

Avslutning

Vi avslutter liggende på rygg, slapper av, lytter til pusten og vakker musikk. Voksne i barnehagen kan selvfølgelig delta sammen med barna og få fornyet energi.

Ta kontakt i dag for uforpliktende prøvetime i din barnehage, i Trondheim og omegn. Ring meg på 918 22 692, eller send en mail merethe@mereyoga.no.

PS! Jeg kommer også på vanlige arbeidsplasser og har vanlig yoga ;-)


860 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page