top of page

Deva Yoga for muskel- og skjelettplager og kronisk smerte


Deva Yoga er for deg som har plager i ryggen, nakken, hoftene, har muskelspenninger, eller smerter i muskler og skjelett. Du trenger ingen erfaring med yoga for å delta.

 

Denne yogaformen er en skånsom, enkel, dyptgående og effektiv. Den er utviklet spesielt for forebygging, lindring og bedring av muskel og skjelettplager.

Alle øvelsene er myke med fokus på fokus på pust og dyp avspenning. Allerede etter de første innledende lange dype åndedrag vil du kjenne at du slapper av. Når vi puster lange dype åndedrag har det en direkte påvirkning på nervesystemet slik at vi blir roligere, tenker klarere og får mer energi.

Øvelser

Alle øvelsene gjøres med lange dype åndedrag og myke rolige bevegelser der pust og bevegelse synkroniseres. Før du begynner med øvelsene - ligg på rygg og ta noen rolige dype åndedrag og kjenn at du lander på matta. Du trenger ikke yogamatte, øvelsene kan gjøres på et pledd. Her er 3 av øvelsene du vil lære mer om.

Bekkenrull

Bekkenrull

Bekkenrull er en snill øvelse som løser opp nedre del av ryggen. Øvelsen gjør godt for bekken, hofter og stiv rygg.

Ta en dyp innpust og rull nedre del av korsryggen opp fra gulvet. Når du puster ut rull korsryggen ned mot gulvet. Observer hvordan hoftene og bekkenet ruller mot gulvet og halebeinet ruller opp. Slapp av i nakke og skuldre. Hvil i nøytral posisjon før neste øvelse.

 

Kobra

Kobra

Kobra styrker øvre del av ryggen og åpner brystet. Den forbedrer holdningen i nakken og skuldrene. Ta en dyp innpust, slapp av i halebeinet, forleng ryggraden og rull hodet rolig frem og oppover. Forleng nakken, ikke press med hendene. Rull hodet, nakken og brystet rolig opp. På utpust rull tilbake. Husk å slappe av i skuldrene og halebeinet.

 

Halv gresshoppe

Halv gresshoppe

Halv gresshoppe forbedrer hofteleddfunksjonen og øker fleksibiliteten i psoas. Styrker nedre del av rygg og setet.

Ta en dyp innpust forleng høyre fot og løft forsiktig opp. Slapp av i venstre fot. Senk ned på utpust. Gjenta 5-10 ganger. Siste gang hold oppe i ca 3 pust. Gjenta med venstre fot.

 

750 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page