top of page

Yoga og velværehelg på Dønna

Yogahelg (32).png

Velvære for kropp og sjel

 

Velkommen til årets tredje yogahelg på Yogalåven på Dønna. Kjersti Aaker har innredet en fantastisk yogalåve - den må bare oppleves.

 

Er det tid for jentehelg, husmorferie, venninnetur? Ja er du mann, er du hjertelig velkommen du også. Vi skal ta godt vare på deg.

 

Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. ​Vi skal le og ha det gøy, styrke immunforsvaret og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Med 5 yogaklasser, breathwork og håndmassasje blir det en helg med egenpleie og velvære.​  I tillegg blir det mulighet for AromaTouch massasje og bading i havet med badstue.​

Du kan overnatte inne i huset, i rorbu eller ta med bobil eller telt. ​

Vi starter med morgenyoga lørdag og søndag før frokost. Lørdag skal vi ut og nyte naturen og nærområdet.

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses alle, og du gjør det som passer deg best.

Vi starter 18.30 på fredag slik at du kan reise med ferge kl 17.45 fra Sandnessjøen til Bjørn/Dønna.

Donna_1830.png

The secret of yin

Fredag kl 18.30-20.30

En myk yinklasse hvor vi fokuserer på de fysiske og mentale prinsipper i yinyoga -ja selve hemmeligheten i yin yoga. Det blir øvelser for hele kroppen: Hofteåpnere, ryggstrekkere, vridninger, strekke baksiden og åpne fremsiden. Se på yin yoga som en dans – ikke en brytekamp. 

Timen starter kl 18.15 slik at du kan ta ferge fra Sandnessjøen til Bjørn kl 17.15.

Kveldsmat/tapas

Fredag kl 20.30

Vi samles for felles kveldsmat/tapas i stua hos Kjersti.

Lett frokost kl 7.30-8.15

Enkel frokost for deg som er morgenfugl. Anbefaler å praktisere yoga på tom mage.

 

Slow flow

Lørdag kl 8.30-10.30

Vi starter dagen mykt med langsomme begegelser og synkroniserer pust og bevegelse. Ryggen, hoftene, skuldre og nakke vil takke deg for denne økten. Med styrke, kraft og vitalitet tar vi vare på kroppen. Vi avslutter med lang avspenning. 

Lunsj

Lørdag kl 10.30-12.00

Vi samles i stua til Kjersti for deilig lunsj

Kurs i håndmassasje + oljer for hormonbalanse

kl 12.00-13.00

Det er tid for å ta vare på og pleie hendene. Håndmassasje er utrolig deilig både å gi og få. Håndmassasjen stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer stress. Du både får og gir du håndmassasje med nydelige rene eteriske oljer fra doTerra.

Det å ta seg tid til å gi en håndmassasje til barn, kjæreste, foreldre eller besteforeldre er en gave du og dine vil kjenne en deilig virkning av med en gang.

Du vil også få tips til eteriske oljer som balanserer hormonene dine.  Du vil også få en oversikt over hvilke eteriske oljer som er fine for dager med humørsvingninger, menssmerter, nattesvette og hetetokter.

IMG_8149.jpg

Latteryoga og yin yoga for høsten

Lørdag kl 13.00-15.00

Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress.  Vi starter med lett og falsk latter. Kan vi lage koronalatter? Eller late som om vi har vunnet storgevinsten i lotto? Tøysete og tullete øvelser for å få i gang den naturlige latteren.

 

Vi avslutter lørdagen med yin yoga for høsten. Vi stimulerer meridianene lunge og tykktarm, og øvelsene stimulerer imunforsvaret, bearbeider sorg og åpner for mer glede og en dypere pust som gir ro i kroppen.

 

Egentid, badstue og isbading

Lørdag kl 15-18

Gå en tur i nærområdet, les en bok eller bare slappe av. Er du klar for en utfordring blir du med på bading og badstue.Bading i kaldt vann gir et kick av glede og energi. Med badstue i vannkanten får du garantert opp tempen etter et kort bad. Vi deler inn i to økter slik at det blir plass til alle. 

Felles middag

Lørdag kl 18.00

Vi samles for felles middag. Nærmere opplysninger om sted kommer.

Tibetanske riter + Merethes favoritter

Søndag kl 8.00-9.00
 

Dette er Merethe sin favoritt start på dagen. De tibetanske ritene og ekstra øvelser med yoga og styrke for hofter, rygg og nakke. "Hvis du bare har tid til et kvarter om dagen er dette den aller beste treningen" - sier lege Audun Myskja om de tibetanske ritene.

Du velger selv om du er med på tibetanske riter eller breathwork - eller Ja takk begge deler!

Breathwork

Søndag kl 9-10.30

​Breathwork er en aktiv meditasjonsteknikk for å komme i kontakt med, og aktivere vår indre helbreder. Vi ligger for det meste på ryggen med en avslappet kropp, og puster aktivt med en tre-delt pust. Ved hvert dype åndedrag kommer vi dypere i kontakt med oss selv og åpner for livsenergi.  Bli med på denne spennende økten - en reise inn til deg selv. Ta gjerne med penn og papir, vannflaske, pute, øyepute og pledd.

Brunsj

Søndag 10.30-12.00

Chakra yin yoga

Søndag kl 12.00-14.00

Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn. Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære.

 

Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på samt slippe energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og opp til kronechakraet. 

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. Tenk på dette som en måte å forvandle yoga-øvelsene til et personlig vekstverktøy.

DSC09809_edited.jpg

Massasje

AromaTouch er en unik behandlingsform der jeg bruker rene essensielle oljer fra doTerra kombinert med lette strøk for å stimulere meridianbanenene og hjelpe oljene inn i kroppen. De 8 utvalgte oljene virker balanserende i forhold stress, immunforsvar, inflammasjoner og jobber lag for lag ned i dybden av alle kroppssystemene dine. AromaTouch er en mild og terapautisk aromaterapi behandling.

Selve behandlingen tar ca. 45 minutter. Du vil kunne oppleve en «reset» av kroppen, og prosessen fortsetter også etter behandlingen er ferdig. Drikk rikelig med vann før og etterpå.

Ledige timer: Lørdag kl 15.15 og 16.15. (Ta med to laken/pledd). 800 kroner.

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser og yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag. Thermos og tursekk om du skal på tur på lørdag.

Påmelding

Pris for hele helga er 1.595 kroner. Ufør/honnør/student 1.400,-. Vi har maks 22 plasser.

 

Velværedag! Bli med på lørdag: 750 inkl lunsj og badstue.

Påmelding til enkelttimer koster 350 kroner per time.

 

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe og Kjersti

Sted

Vi møtes på Yogalåven til Kjersti Aaker, Stavsengveien 43, 8820 Dønna.

 

Ferge fra Sandnessjøen, sjekk fergeruten her. Si fra om du trenger transport fra Bjørn til låven.
 

Overnatting og mat

Overnatting i bryggene og i kjelleren. Du kan også ligge i eget telt eller parkere bobilen utenfor låven. Det er kjøkken i bryggene slik at du kan ordne mat selv. Det er kort vei til butikken, Prix, ca 3 min å gå.
​​

Ta kontakt med Kjersti for booking av rom, epost eller ring 97980207. Betales til Kjersti Aaker med Vipps nr 734855.

 • Overnatting 

  • Dobbeltrom 2 netter 1.100 kroner (per pers)

  • Enkeltrom 2 netter 1.300 kroner

  • Kjelleren 2 netter 1.500 kroner

 • Brygge 1.800 per døgn (plass til 3-4 personer)

 • Camping: Eget telt eller bobil, 100 kr per natt

 • Mat 750 kroner for 4 måltider (kveldsmat fredag, frokost/lunsj (matpakke), brunsj søndag)

 • Badstue 100 kroner

 • Kajak 200 kroner, for ca 2 timer

 • Middag lørdag kveld 250 kroner

Sykdom

Hvis du har testet positivt for korona, eller har luftveis symptomer - hold deg hjemme. Med så mange mennesker tett samlet skal det føles trygt å være sammen.

Avbestilling

Ved evt. avbestiling gjelder følgende regler. Avbestilling før 14. oktober: Full refusjon. Mellom 1.-14 oktober: 30 % refusjon.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

Fint om du også sender en melding om du blir forhindret i å delta.

bottom of page