top of page

Yogaretreat på Dønna

Yogahelg (59).png

Sommer retreat på Yogalåven

Bli med på sommerens mest fineste yogaretreat på Yogalåven på Dønna! Kjersti Aaker har skapt et paradis for yoga med sin nydelige yogalåve - den må bare oppleves. Når du åpner døren, vil du umiddelbart merke den unike atmosfæren og føle roen senke seg.

Kjersti åpner huset og ikke minst kjøkkenet og du kjenner duften av nystekte rundstykker. Det er en fest for sansene. Her venter utvalgte delikatesser som pirrer smaksløkene dine. Velsmakende tapas og hjemmelagede salater, linsegryte og myk krydderkake.

For en ekstraordinær spaopplevelse kan du unne deg en stund i Kjerstis badstuetønne, med forfriskende sjøluft og et bad i det klare havet. Det blir også mulighet til å unne seg en deilig AromaTouch massasje.

Gled deg til å gi slipp på stivhet, stramhet og spenninger gjennom en rekke deilige yogaklasser. Etter denne retreaten vil du føle deg mykere og mer smidig enn noensinne.  Vi vil utforske pusteteknikker, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse.

 

Med syv unike yogaklasser får du en helg fylt med egenpleie og velvære. I tillegg til yoga vil det være tid for egne refleksjoner og felles turer.

Du trenger ikke å være spesielt myk eller i toppform for å delta. Alle øvelser tilpasses, slik at du kan gjøre det som passer best for deg.

Du kan overnatte inne i huset, i rorbu eller ta med bobil eller telt. ​

Slik kommer du deg til Dønna

Dønna er ei øy utenfor Sandnessjøen. Du kan ta bil, tog, hurtigbåt eller fly til Sandnessjøen, Det går ferge fra Sandnessjøen til Bjørn/Dønna. Derfra er det ca 20 minutter å kjøre til Yogalåven. Retur på søndag med ferge kl 16.10 fra Bjørn. Si fra om du trenger noen å sitte på med fra Bjørn. Her er fergerutene>>

Dønna (1).png

Open your heart - vinyasa yoga

Fredag kl 12.00-14.00

Dette er en dynamisk og energisk klasse for å åpne og styrke hjertechakraet. Vi varmer opp med myke øvelser for å åpne brystet, skuldrene og ryggen. Øvelsene vil hjelpe deg med å åpne opp og utvide hjerteområdet. Etterhvert flyter vi inn i bevegelse og flyt mellom yogastillingene, synkronisert med pusten. Det blir styrke for hofter, rygg og nakke/skuldre. Vi skaper flyt og bevegelse i hele kroppen.

 

En uformell yogaklasse der der latteren sitter løst og vi øver med den kroppen vi har. Denne timen gir deg muligheten til å virkelig utfordre og bevege kroppen. Du vil kjenne deg fornyet med økt styrke, konsentrasjon og mentalt fokus. Timen avsluttes med lang avspenning, der jeg sender reiki til hver enkelt.

Egentid

Fredag kl 14.00-18.00

Etter yogatimen serveres snaks og kaffe/te. Bruk ellers tiden til det du har lyst til. Det er muligheter til å gå tur i nærområdet, dra på sightseeing på Dønna, besøke Sjokoladebrygga, lese en bok, bade og badstue eller lei en kajak hos Kjersti.

Kveldsmat/tapas

Fredag kl 18.00

Vi samles for felles kveldsmat/tapas i stua hos Kjersti.

Yoga og meditasjon i solnedgang

Fredag kl 22.00-23.00

Vi tar med yogamatta ut og går en kort tur på heiene bak Yogalåven. Her er det nydelig utsikt og perfekt for en myk kveldsyoga og felles meditasjon. Ta med gode klær. Er det uvær møtes vi inne på Yogalåven.

Myk hormonbalanserende yoga

Lørdag kl 8.00-10.00

Vi starter dagen mykt med langsomme begegelser og synkroniserer pust og bevegelse. Øvelsene i hormonyoga er sammensatt av både statiske og dynamiske øvelser som påvirker oss på mange områder: Støtter hormonprodusernede kjertler, lindrer symptomer ved overgangsalder, styrker musklene, bedre kroppsholdning, øker fleksibiliteten i kroppen, styrker skjelettet, reduserer stress, bedre søvnen, reduserer følelsesmessig ustabilitet og depresjon og gir økt energi. Vi avslutter med lang avspenning. 

Hormonyoga passer både for alle, både deg som har PMS, ustabil syklus, overgangsalder eller prøver å bli gravid. Passer også for menn og for deg som er ny på yoga.

Frokost + matpakke

Lørdag kl 10.30-12.00

Vi samles i stua til Kjersti for deilig frokost og smører matpakke for tur. 

Tur i nærområdet med badestopp

kl 11.30-15.30

Vi satser på sol og sommer. Ta på klær etter vær. Du kan også ta en tur på egenhånd. Det er flere turmuligheter i nærområdet. Eller leie kajakk og padle rundt. Ta med termos/drikkeflaske og det du trenger på tur. F.eks. snaks, frukt. Hvis været er dårlig blir det sightseeing med kafè besøk. 

IMG_8149.jpg

Open your heart yin yoga

Lørdag kl 15.30-17.30
 

Hjerteåpninger er tema temaet for denne nydelige yin økta. Denne sekvensen stimulerer hjerte og tynntarmsmeridianen. Åpner opp for fri flyt og glede og åpne opp for kjærlighet til livet. Vi skal åpne hjertet og frigjøre spenninger og blokkeringer i brystet og ryggen. Du vil føle deg mer åpen og avslappet etter denne økten. Timen avsluttes med lang avspenning, der jeg sender reiki til hver enkelt.

Middag på lokal restaurant

Lørdag kl 19.00

Vi går ut og spiser felles middag på en av de nærmeste restaurantene. Du betaler selv direkte til restauranten for det du ønsker å spise og drikke. Kryss av i påmeldingsskjemaet om du blir med. Vi kommer tilbake til endelig påmelding med sted og meny når det nærmer seg.

Holistisk yoga for immunforsvaret

Søndag kl 8.30-10.30

Med spesielle yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og rolige yogaøvelser. Halveis inn i timen lander vi i en hjerteåpnende yin praksis som stimulerer hjerte og tynntarmsmeridianen. Husk å ta med bolster, yogaklosser og puter til denne timen. Du kan lage bolster selv ved å rulle sammen et par pledd.

Frokost/lunsj

Søndag 11.00-12.30

Chakra yin yoga

Søndag kl 12.30-14.30

Vi avslutter helga med deilige yin øvelser som virkelig får deg til å lande i kroppen og integrere all kunnskap og erfaring fra helga. Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn. Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære. Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. 

 

Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på samt slippe energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og opp til kronechakraet.

 

Mantra meditasjon og avslutning

Søndag kl 14.30-15.00

 

Vi runder av med nydelig mandra meditasjon og delesirkel.
 

DSC09809_edited.jpg

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser og yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Kryss av om du ønsker å låne yogabolster (kun 9 tilgjengelig). Ta på gode myke klær, gjerne flere lag.

Påmelding

Pris for yoga hele helga er 2.500 kroner. Early bird før 15. juni 1.965 kroner. Ufør/honnør/student 1.900 kroner, early bird før 15. juni 1.750,-. Vi har maks 22 plasser. Mat og overnatting kommer i tillegg. Se nedenfor.

Fra 15. juni

Det åpnes for påmelding til enkelttimer og velværelørdag fra 15. juni, hvis det er ledig plass. 

Velværelørdag! 950 inkl lunsj. Påmelding til enkelttimer 390 kroner per time.

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe og Kjersti

Sted

Vi møtes på Yogalåven til Kjersti Aaker, Stavsengveien 43, 8820 Dønna.

 

Følg Kjersti og Yogalåven på Instagram og Facebook. Kjersti har ukentlig yoga på låven.
 

Overnatting og mat

Overnatting i bryggene og i kjelleren. Du kan også ligge i eget telt eller parkere bobilen utenfor låven. Det er kjøkken i bryggene slik at du kan ordne mat selv. Det er kort vei til butikken, Prix, ca 3 min å gå.
​​

Ta kontakt med Kjersti for booking av rom og bestilling av mat, epost eller ring 97980207. Betales til Kjersti Aaker med Vipps nr 734855.

 • Overnatting i huset fredag-søndag inkl. mat,

  • Dobbeltrom 2.000 kroner (per pers)

  • Enkeltrom netter 2.200 kroner

  • Kjelleren netter 2.400 kroner

 • Overnatting i Brygge (uten mat) 1.800 per døgn (plass til 3-4 personer) 

 • Camping: Eget telt eller bobil, 100 kr per natt

 • Mat 800 kroner (fredag kveld, lørdag lunsj+matpakke og lunsj søndag)

 • Badstue 100 kroner

 • Kajak 200 kroner, for ca 2 timer
   

Ta med

 • Sengetøy og håndklær

Dine guider på denne retreaten

Kjersti aaker.jpg

Kjersti Aaker

- Yogalærer og eier av Yogalåven
 

Kjersti var lei av å reise bort på yoga happenings og ønsket å skape et miljø på hjemplassen. Først innredet hun den magiske Yogalåven og inviterte inn yogalærere. Så tok hun yogalærer utdanning og underviser nå ukentlige yogaklasser på låven. Denne helga er hun vertinne og åpner hjemmet både for mat og overnatting i koselige omgivelser. Det er også mulighet å overnatte i brygga ved havet. Der finner du også badstuen som kan nytes etter et kaldt sjøbad.

Merethe Grønbech

Yoga- og tankefeltterapeut og oljeveileder
 

Merethe er en erfaren og inspirerende yogalærer som er uhøytidelig og lattermild. For Merethe har yoga blitt en livsstil der hun har fordypet seg i flere yogastiler som klassisk yoga, vinyasa, latteryoga, hormonyoga, Deva yoga, mindfulness og yin yoga. 

 

Merethe startet sin spede yogareise i 1993 med et yogakurs på Acem i Trondheim. 10 øvelser på et ark. Lenge før internett ;-) Hun sa opp jobben etter 25 år i bank og fulgte drømmen om å gjøre hobby til fulltidsjobb i 2017.  Hun har nå undervist yoga i 10 år og de siste 7 årene har hun levd drømmen fullt ut. I 2020 ble hun sertifisert tankefeltterapeut. Merethe har online Yogaklubb, bedriftsyoga, yogahelger og yogaretreat.

Bindende påmelding

Det er bindende påmelding. Du kan selvsagt selge billetten din om du om bestemmer deg. 

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

bottom of page