top of page

Drømmeretreat til Andalucia

Yogahelg (87).png

Yoga, meditasjon og middelhavskost

1.-8. juni

med Merethe Grønbech og Tove Cecilie Fasting 

 

Vi møtes på vingården, Bodega Cortijo el Medico i Andalucia, 1050 meter over havet. Her får du følelsen av å være på toppen av verden. Med storslått utsikt til Spanias høyeste fjelltopper, praktiserer vi yoga ved bassenget.

 

Det perfekte stedet for å senke skuldrene og bare nyte de vakre omgivelsene. Vertskapet på gården er Tove og Kristian. Vi nyter Toves deilige middelhavsmat og gårdens egen naturvin, laget av Kristian.

Dette er for deg som drømmer om en uke med yoga, meditasjon, ro, avslapping, egentid, deilig mat, vandring og sol. En uke der kroppen fylles opp med ny energi, glede, samhold og fine opplevelser. 

IMG_9515.PNG

En uke med Middelhavskost, hvor du får kjenne effekten av det som kalles verdens sunneste diett på kropp og sinn. Tove vil holde foredrag om Middelhavskosten, og du får delta i matlagingen sammen med henne, få tips, triks og inspirasjon som du kan ta med hjem. 

 

Vingården er et perfekt utgangspunkt for vandreturer i det mektige fjellandskapet, enten du velger en lengre vandring eller bare ønsker å rusle rolig mellom vinrankene, mandel- og fikentrærne på eiendommen. Den ene dagen går vi en felles tur over fjellet (5 kilometer) og spiser lunsj på en lokal cafè, med utsikt til Middelhavet og Atlasfjellene i Marokko i det fjerne. Andre dager vil du kanskje heller bare slappe av ved bassengkanten. Eller finne et stille sted for deg selv, la blikket hvile på den stadig skiftende utsikten og kjenne roen fylle alle sanser.

 

Her er ingen distraksjoner.

 

Bli med til en nydelig retreat med daglige yogaklasser


Når satte du deg selv øverst på prioriteringslisten? Du vil føle deg som ny etter denne yoga retreaten. En yogaretreat er som balsam for sjelen. En tid for å prioritere deg selv og gi slipp på stress og uro i kroppen. En uke der du fyller på med ny energi og glede. 

 

Vi starter dagen med myk og dynamisk morgenyoga for å vekke kroppen. Du vil kjenne at stramhet og stivhet slipper taket. Økten avsluttes med avspenning, meditasjon og journaling.

 

Tove serverer deilig frokost og du er klar til å nyte egentid i nærområdet.

 

Før middagen lander vi i en rolig og nærende yin yoga praksis. 

 

Noen dager vil det bli 1,5-2 timers kurs etter frokost eller etter middag. Vi ser an været og tilpasser programmet.

Program

En dag på yogaretreat kan se slik ut​:

 • 07.30 Kaffe/te

 • 08.00 - 09.30 Yoga og meditasjon 

 • 09.30 Nydelig frokost

 • Lunsj: Salat eller suppe som vi spiser når det passer oss i forhold til vandreturer eller kurs

 • 15.30-17: Matlaging med Tove. Vi skifter på å delta i kjøkkentjeneste. I løpet av uka vil alle ha vært med på en økt, hvor vi sammen lager mat til hele gjengen. Hvis du ikke har kjøkkentjeneste, kan du bare slappe av og kose deg fram til ettermiddagens yoga.

 • 17.00 - 18.30 Yin yoga

 • 19.00 Deilig middag/kveldsmat

 • Meditasjon ute under stjernene

Foredrag og kurs

Etter frokost eller før/ettermiddag. 

 • Kurs i eteriske oljer

 • Minikurs i tankefeltterapi

 • Foredrag “Hva er Middelhavskost og hvordan kan du følge Middelhavsdietten om du bor i Norge”.

 • Foredrag “Kosthold for hormoner i balanse”.

Det vil også være mulighet til å bestille behandling med tankefeltterapi eller terapeutisk massasje med eteriske oljer. Hvis du bestiler massasje før vi drar vil Merethe ta med spesialtilpassede oljer til deg. I tillegg får du Reiki-healing under massasjen.

En investering i egen helse


Overnatting i dobbeltrom, to og to rom deler bad. Max åtte deltakere. 

Early bird ved påmelding før 1. mars 14.500 kroner.

Ved påmelding etter 2. mars 15.500 kroner per person i dobbeltrom (to enkeltsenger). Du bestiller og betaler reisen selv. ​(Euro kurs 11,41 (per 25. januar), ved større kursendring endres prisen). 

 

​Hva er inkludert

 • Overnatting 7 netter

 • Alle måltidene på gården

 • Vin til middag på gården 

 • En uke sammen med fine folk

 • Yogaundervisning

  • Daglig yoga og meditasjon hver morgen

  • Yin yoga hver ettermiddag

  • Kveldsmeditasjon 3 dager

 • Kurs

  • Eteriske oljer i hverdagen og hormonbalanse, Merethe

  • Tankefeltterapi - gi slipp på vonde følelser, Merethe

  • Kosthold for hormonbalanse, foredrag med Tove

  • Middelhavskost - hva er det og hvordan kan du følge denne dietten, foredrag med Tove

  • Praktisk matkurs med Tove

 • BONUS - verdi 3.000 kroner*
  💚 Goodie bag
  💚 Eboka: To uker med Middelhavskost (verdi 350 kroner)
  💚 Gratis medlemsskap i Yogaklubben til 1. juni (verdi 1.396,- (ved påmelding i februar) 349 per måned)
  💚 1.000 kroner i rabatt*
        * ved påmelding før 1. mars.

IKKE inkludert: Flyreise og måltid på utflukt. Vi spleiser på maxi-taxi t/r Malaga. Vanligvis 250 euro en vei for maxitaxi.


Betalingsbetingelser
Ved påmelding betales et depositum på 2.000 kroner for å holde av din plass. Det resterende beløpet faktureres med betalingsfrist 20. april. Du kan selge din plass hvis du mot formodning ikke kan delta. ​Meld deg på før 1. mars og du får 1.000 kroner i rabatt.
 

Meld din interesse eller spør om det du lurer på til merethe@mereyoga.no og tove@tovececiliefasting.com


Vi oppretter en egen Facebook-gruppe der vi deler informasjon og vi kan kommunisere med hverandre før vi drar.

Reise

Du bestiller og betaler reisen selv. Både Norwegian og SAS flyr til Malaga. Meld fra om hvilket fly tur du tar slik at vi kan samkjøre t/r Malaga. Det tar ca 2 timer å kjøre fra Malaga til gården.

 

Her er eksempel på flytider og priser (alle priser er oppgitt per 25. januar):

Trondheim-Malaga

Direkte med Norwegian: Lørdag 1. juni kl 13.50-18.20, retur lørdag 8. juni kl 19.05-23.20. Pris 4.153,-.

Oslo-Malaga

Direkte med Norwegian: Lørdag 1. juni 06.30-10.35, retur lørdag 8. juni kl 11.20 eller 15.20. Pris 4.353,- 

Stavanger-Malaga

Norwegian kl 06.35-10.20. Retur 8. juni kl 11.05.

Om stedet

Cortijo el Medico, som betyr Doktorens gård, er en vin- mandel- og fikengård på 300 mål. Gården ligger cirka to timers kjøretur fra Malaga, i et fjellområde i Andalucia som heter Alpujarra. Området er kjent for sin mauriske historie. Det var her araberne trakk seg tilbake da spanjolene invaderte Granada. Her finnes i alt 50 små landsbyer bygget i maurisk stil (fra gården har du utsikt til 12 av disse) og de gamle vannveiene brukes fortsatt som irrigasjonssystem. I de bratte fjellskråningene dyrkes oliven, fiken, appelsiner, mandler og vindruer. Den berømte Serrano-skinka produseres i dette distriktet.
 

Fra vingården er det ti minutter med buss til nærmeste by, Cadiar, hvor du finner supermarked og noen andre butikker, flere kafeer og restauranter. Det er 1,5 km å gå til bussholdeplassen (bare nedoverbakke). Dessverre kun noen få bussavganger om dagen, men du kan ta bussen til Cadiar og taxi tilbake.

 

Det er muligheter til å ta maxitaxi t/r stranda for den som ønsker. Det er ca 40 minutters kjøring. 

 

Boligen

Vi bor i hovedhuset på vingården, en villa på 340 kvadrat (Tove og Kristian bor i et annet hus på gården). Her er det fire soverom med tilsammen åtte sengeplasser, to bad og et ekstra toalett. To og to soverom deler bad. I hovedetasjen er det en åpen kjøkken/spisestue/stue på cirka 80 kvadratmeter, med utgang til to terrasser, utekjøkken og svømmebasseng. I underetasjen er en stor hall/stue med biljardbord, samt eget yoga- og trimrom. Her er flere terrasser/uteområder.

 

Du kan lese mer om vingården her og følge gården på Instagram: @cortijo_el_medico

Tove_edited.jpg

Tove

Merethe

Dine veiledere på denne retreaten

 

Merethe Grønbech - Yoga- og tankefeltterapeut og oljeveileder

Merethe er en erfaren og inspirerende yogalærer som er uhøytidelig og lattermild. For Merethe har yoga blitt en livsstil der hun har fordypet seg i flere yogastiler som klassisk yoga, vinyasa, latteryoga, hormonyoga, Deva yoga, mindfulness og yin yoga. 

Hun vil guide deg inn i nydelige øvelser og forfører deg med magiske dufter. Du får hjelp til å gi slipp og åpne opp for ny energi, glede og kreativitet. 

 

Merethe startet sin spede yogareise i 1993 med et yogakurs på Acem i Trondheim. 10 øvelser på et ark. Lenge før internett ;-) Hun sa opp jobben etter 25 år i bank og fulgte drømmen om å gjøre hobby til fulltidsjobb i 2017.  Hun har nå undervist yoga i 10 år og de siste 7 årene har hun levd drømmen fullt ut. I 2020 ble hun sertifisert tankefeltterapeut. Merethe har online Yogaklubb, bedriftsyoga, yogahelger og yogaretreat.


 

Tove Cecilie Fasting - vert og kursholder i middelhavskost

Etter å ha tilbrakt nesten halve livet i Middelhavsland, er jeg naturlig nok blitt en lidenskapelig tilhenger av Middelhavsmat. Pasta, himmelske grønnsaksgryter laget med kjærlighet, sauser som har fått koke i timesvis…Hva er det ikke å elske? For ikke å snakke om at dette er mat som kropp og sjel forguder.

 

Som småbarnsmor i en liten landsby i nord-Hellas, hvor jeg bodde i over 20 år, ble jeg nærmest «tvunget» til å legge om til tradisjonell Middelhavskost. Ferdigmat var ikke-eksisterende og du fikk knapt kjøpt råvarer som ikke var i sesong. Jeg, som tidligere hadde levd stort sett på junk food, ultraprosessert mat og kantinemat, begynte å lage all mat fra bunnen av – og oppdaget at det var utrolig mye enklere og mindre tidkrevende enn jeg hadde forestilt meg. Og så utrolig gøy, da, å eksperimentere med nye råvarer og nye oppskrifter!

 

Middelhavskosten gjorde store utslag for helsa mi: Stoffskifteproblemene jeg hadde slitt med i årevis forsvant, og jeg kunne slutte helt med medisiner. Nå har jeg passert 60, og jeg gir kostholdet en del av æren for at jeg fortsatt føler meg full av energi og livskraft.

 

For å få mer fagkunnskap om mat og helse, tok jeg bachelor i ernæring i 2012. Kall meg nerd, men jeg leser gjerne om forskning og nye ernæringsstudier på sengekanten – mye mer spennende enn en krimroman! Dette har blitt min «mission in life»: Å formidle helsefordelene og viktigheten av å spise god, ekte mat, laget fra bunnen, basert på gode råvarer.

 

Er det noe som provoserer meg så kraftig at hele vokabularet av bannord tas i bruk, så er det hvordan matprodukter som inneholder helseskadelige stoffer markedsføres. At du ikke kan stole på at maten du spiser er trygg. At du må ha en universitetsutdannelse i biokjemi for å forstå innholdslista på matemballasjen.

 

Jeg ønsker å inspirere deg til å spise god mat, som også gjør deg godt! Jeg vil at du skal ta de gode, trygge valgene.

 

Jeg har skrevet en rekke bøker om Hellas og gresk mat (alle er utsolgt fra forlaget), og holdt mitt populære matkurs Middelhavskost på norsk over hele Norge de siste ti årene. Min siste ebok, To uker med Middelhavskost, finner du her.

 

Høsten 2022, etter å ha bodd åtte år «hjemme» i Norge, flyttet jeg til vingården Cortijo el Medico i Andalucia, sammen med mitt livs store kjærlighet. Her tilbyr vi både matkurs og kurs i vinproduksjon. Du er hjertelig velkommen!

Avbestilling

Det er bindende påmelding for hele beløpet. Det vil si at det foreligger ingen refusjon grunnet sykdom eller andre forhold. Du må da forholde deg til egen reiseforsikring. Du kan selge din plass.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å ha reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser. Da kan du søke om refusjon fra din reiseforsikring. Da må du kontakte lege og få legeerklæring som sendes forsikringsselskapet sammen med kvitteringen på betalt retreat.

Hvis arrangementet blir avlyst av arrangør vil du få full refusjon. Forutsetter minimum 4 påmeldte for å gjennomføre. 

bottom of page