top of page

Yoga og velværehelg på Dønna

Yogahelg (66).png

Velvære for kropp og sjel

 

Velkommen til årets tredje yogahelg på Yogalåven på Dønna. Kjersti Aaker har innredet en fantastisk yogalåve - den må bare oppleves.

 

Høsten er tiden for å roe ned og vende oppmerksomheten innover. Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. ​Vi skal styrke immunforsvaret og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Med 5 unike yogaklasser og deling av håndmassasje blir det en helg med egenpleie og velvære.​  I tillegg blir det mulighet for AromaTouch massasje og bading i havet med badstue.​

Du kan overnatte inne i huset, i rorbu eller ta med bobil eller telt. 

 

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses alle, og du gjør det som passer deg best. Du kan bli med på hele eller deler av helga.

 

Slik kommer du deg til Dønna

Dønna er ei øy utenfor Sandnessjøen. Du kan ta bil, tog, hurtigbåt eller fly til Sandnessjøen, Det går ferge fra Sandnessjøen til Bjørn/Dønna fredag kl 16.50. Derfra er det ca 20 minutter å kjøre til Yogalåven. Retur på søndag med ferge kl 15.10 fra Bjørn. Si fra om du trenger noen å sitte på med fra Bjørn. Her er fergerutene>>


Jeg kommer med fly kl 9 og tar ferga 12.45 og buss til Solfjellsjøen og sitter på med Kjersti derfra.

The secret of yin

Fredag kl 18.00-20.00

En myk yinklasse hvor vi fokuserer på de fysiske og mentale prinsipper i yinyoga -ja selve hemmeligheten i yin yoga. Det blir øvelser for hele kroppen: Hofteåpnere, ryggstrekkere, vridninger, strekke baksiden og åpne fremsiden. Se på yin yoga som en dans – ikke en brytekamp. Merethe gir nydelig yogisk massasje i flere av øvelsene.

Kveldsmat/tapas

Fredag kl 20.30

Vi samles for felles kveldsmat/tapas i stua hos Kjersti.

Lett frokost kl 7.30-8.15

Enkel frokost for deg som er morgenfugl. Anbefaler å praktisere yoga på tom mage.

 

Hormonyoga

Lørdag kl 8.30-10.00

Vi starter dagen mykt med langsomme begegelser og synkroniserer pust og bevegelse. Øvelsene i hormonyoga er sammensatt av både statiske og dynamiske øvelser som påvirker oss på mange områder: Støtter hormonprodusernede kjertler, lindrer symptomer ved overgangsalder, styrker musklene, bedre kroppsholdning, øker fleksibiliteten i kroppen, styrker skjelettet, reduserer stress, bedre søvnen, reduserer følelsesmessig ustabilitet og depresjon og gir økt energi. Vi avslutter med lang avspenning. 

Hormonyoga passer både for alle, både deg som har PMS, ustabil syklus, overgangsalder eller prøver å bli gravid. Passer også for menn og for deg som er ny på yoga.

Regelmessig praktisering av hormonyoga frarådes hvis du har hatt hormonrelatert kreft i eggstokkene, bryst eller livmor, eller har økt risiko for dette, stor endometriose, benskjørhet eller store fibroider i underlivet. Du kan delta på klassen og puste normalt, dvs. ikke bastrika pust.

Lunsj

Lørdag kl 10.30-12.00

Vi samles i stua til Kjersti for deilig lunsj

Kurs i håndmassasje + oljer for hormonbalanse

kl 12.00-13.00

Det er tid for å ta vare på og pleie hendene. Håndmassasje er utrolig deilig både å gi og få. Håndmassasjen stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer stress. Du både får og gir du håndmassasje med nydelige rene eteriske oljer fra doTerra.

Det å ta seg tid til å gi en håndmassasje til barn, kjæreste, foreldre eller besteforeldre er en gave du og dine vil kjenne en deilig virkning av med en gang.

Du vil også få tips til eteriske oljer som balanserer hormonene dine.  Du vil også få en oversikt over hvilke eteriske oljer som er fine for dager med humørsvingninger, menssmerter, nattesvette og hetetokter.

IMG_8149.jpg

Yin yoga for høsten + reiki

Lørdag kl 13.00-15.00

Vi avslutter lørdagen med yin yoga for høsten. Naturen forbereder deg til å gå i dvale. Trærne gir slipp på bladene. Høsten representerer det å gi slipp. For naturen er det helt naturlig å gi slipp på det som har vært. 

 

Enn om det hadde vært like naturlig for oss mennesker? Det er så lett å holde fast med det som er. Med det som er kjent. Vi er vanedyr. Men hvis du tenker tilbake så ser tilbake på det siste året, de siste 10 årene. Det er mye som er forandret. 

Vi stimulerer meridianene lunge og tykktarm, og øvelsene stimulerer imunforsvaret, bearbeider sorg og åpner for mer glede og en dypere pust som gir ro i kroppen.

 

Merethe gir yogisk massasje under øvelsene og guider reiki til hver enkelt under avspenningen. Reiki er universell guidet livsenergi. 

 

Egentid, badstue og bading i havet

Lørdag kl 15-18

Gå en tur i nærområdet, les en bok eller bare slappe av. Er du klar for en utfordring blir du med på bading og badstue.Bading i kaldt vann gir et kick av glede og energi. Med badstue i vannkanten får du garantert opp tempen etter et kort bad. Vi deler inn i to økter slik at det blir plass til alle. 

Felles middag

Lørdag kl 18.00

Vi går ut og spiser felles middag på en av de nærmeste restaurantene. Du betaler selv direkte til restauranten for det du ønsker å spise og drikke. Kryss av i påmeldingsskjemaet om du blir med. Vi kommer tilbake til endelig påmelding med sted og meny når det nærmer seg.

Lett frokost kl 7.30-8.15

Enkel frokost for deg som er morgenfugl. Anbefaler å praktisere yoga på tom mage.

Holistisk yoga + tibetanske riter

Søndag kl 8.30-10.00
 

De tibetanske ritene og ekstra øvelser med yoga og styrke for hofter, rygg og nakke. "Hvis du bare har tid til et kvarter om dagen er dette den aller beste treningen" - sier lege Audun Myskja om de tibetanske ritene.

Holistisk yoga for immunforsvaret er spesielle yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og aktive yogaøvelser.  Vi avsluter med deilig avspenning.

Brunsj

Søndag 10.30-12.00

Chakra yin yoga

Søndag kl 12.00-14.00

Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn. Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære.

 

Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på samt slippe energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og opp til kronechakraet. 

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. Tenk på dette som en måte å forvandle yogapraksisen til et personlig vekstverktøy.

DSC09809_edited.jpg

Massasje

AromaTouch er en unik behandlingsform der jeg bruker rene essensielle oljer fra doTerra kombinert med lette strøk for å stimulere meridianbanenene og hjelpe oljene inn i kroppen. De 8 utvalgte oljene virker balanserende i forhold stress, immunforsvar, inflammasjoner og jobber lag for lag ned i dybden av alle kroppssystemene dine. AromaTouch er en mild og terapautisk aromaterapi behandling.

Selve behandlingen tar ca. 45 minutter. Du vil kunne oppleve en «reset» av kroppen, og prosessen fortsetter også etter behandlingen er ferdig. Drikk rikelig med vann før og etterpå.

Ledige timer: Fredag kl 15 og 16.00, lørdag kl 15.15 og 16.15. (Ta med to laken/pledd). 800 kroner.

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser og yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag. 

Påmelding

Early bird før 13. oktober 1.965 kroner. Etter 13. oktober 2.150,-. Ufør/honnør/student/medlem i yogaklubben 1.750 kroner. Vi har maks 20 plasser.

Påmelding til enkelttimer koster 375 kroner per time. Velværelørdag 990,- (inkluderer 2 yogatimer, håndmassasje, lunsj og badstue).

Du kan betale med Klarna. Kjenner du at dette er en helg du skulle vært med på, men at du har litt dårlig råd akkurat nå? Meld deg på til studentpris.

 

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe og Kjersti

Sted

Vi møtes på Yogalåven til Kjersti Aaker, Stavsengveien 43, 8820 Dønna.
 

Overnatting og mat

Overnatting i bryggene og i kjelleren. Du kan også ligge i eget telt eller parkere bobilen utenfor låven. Det er kjøkken i bryggene slik at du kan ordne mat selv. Det er kort vei til butikken, Prix, ca 3 min å gå.
​​

Ta kontakt med Kjersti for booking av rom, epost eller ring 97980207. Betales til Kjersti Aaker med Vipps nr 734855.

 • Overnatting i huset fredag-søndag inkl. mat,

  • Dobbeltrom 2.000 kroner (per pers)

  • Enkeltrom netter 2.200 kroner

  • Kjelleren netter 2.400 kroner

 • Overnatting i Brygge (uten mat) 1.800 per døgn (plass til 3-4 personer) 

 • Camping: Eget telt eller bobil, 100 kr per natt

 • Mat 800 kroner (fredag kveld, enkel frokost og kaffe/te, lunsj lørdag og søndag, )

 • Badstue 100 kroner

 • Kajak 200 kroner, for ca 2 timer

Sykdom

Hvis du har testet positivt for korona, eller har luftveis symptomer - hold deg hjemme. Med så mange mennesker tett samlet skal det føles trygt å være sammen.

Avbestilling

Ved evt. avbestiling gjelder følgende regler. Avbestilling før 1. oktober: Full refusjon. Mellom 1.-13. oktober: 30 % refusjon. Ingen refusjon etter 13. oktober.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

Fint om du også sender en melding om du blir forhindret i å delta.

bottom of page