top of page

yogaretreat på Dønna

yogaretreat dønna.jpg

tid for påfyll

Velkommen til innvielse av Yogalåven på Dønna. Kjersti Aaker har invitert meg til å åpne Yogalåven. Vi hadde en testrunde i fjor og nå er låven vindtett og klar til bruk. Hvis været er strålende blir det utendørsyoga i den nydelige hagen lørdag og søndag morgen.

 

Ta en titt på det varierte programmet og meld deg på. Det blir deilig å møtes på yogamatta igjen. Størst utbytte får du om du er med hele helga - du er selvfølgelig velkommen til å bli med på en time eller to. Litt er bedre enn ingenting <3 Kjenn at du prioriterer deg selv denne helga! Da har du så mye mer å gi til de rundt deg. Ta gjerne med ei venninne eller to!

Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal styrke immunforsvaret og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Yoga tillater deg å lande i nuet, der du kan utforske tankene, følelsene, og fornemmelsene i kroppen. Vi skal kvitte oss med det gamle, både fysisk og mentalt, for å gi plass til noe nytt. ​

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses alle.

dønnamannen 858 moh

Når du først er på Dønna anbefaler vi en tur til Dønnamannen fredag eller søndag ettermiddag/kveld. Turen tar 4-6 timer og gir en fantastisk utsikt over Helgelandskysten. Ved god sikt kan du se helt til Lofotveggen.

Dagens diffuser.jpg

chakra yin yoga

fredag kl 18.15-20.15

Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn. Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære.

 

Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på samt slippe energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og opp til kronechakraet. 

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. Tenk på dette som en måte å forvandle yoga-øvelsene til et personlig vekstverktøy.

Timen starter kl 18.15 slik at du kan ta ferge fra Sandnessjøen til Bjørn kl 17.15.

slow flow

lørdag kl 9.30-11.30

Yoga med rolig flyt og god tid i øvelsene med fokus på pust og bevegelse. I tillegg blir det stryrkende øvelser for ryggen, hoftene og skuldrene. Vi skal øke sirkulasjonen og energiflyten i kroppen. Timen avsluttes med lang og deilig kroppscanning.

lunsj kl 11.30-13.00

Ekstra lang lunsjpause. Ta med matpakke og drikke. Vi håper været tillater lunsj ute i det fri med nydelig utsikt utover havet. Det er mulighet for en forfriskende dukkert i havet.

Bilde 16.10.2020, 19 19 04.jpg

yin yoga happy hips

lørdag kl 13.30-15.30

Vi avslutter lørdagen med yin yoga med fokus på myke hofter og bevegelighet i ryggraden. Vi stimulerer meridianene lever og galleblære og øvelsene hjelper kroppen å rense ut avfallsstoffer, frigi muskelspenninger og få ny energi. 

felles middag*

lørdag kl 19.00

Vi samles for felles middag. Nærmere opplysninger om sted og påmelding kommer.

midnattscruice*

lørdag kl 21.00-23.00

Vi avslutter kvelden med midnattscruise med Havbrua. Selvfølgelig væravhenig. 

*Med forbehold om endringer i programmet.

open your heart

søndag kl 9.30-11.30

Med spesielle yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og rolige yogaøvelser. Halveis inn i timen lander vi i en hjerteåpnende yin praksis som stimulerer hjerte og tynntarmsmeridianen. Husk å ta med bolster og puter til denne timen. Du kan lage bolster selv ved å rulle sammen et par pledd.

 

lunsj kl 11.30-12.30

Du spiser det du har lyst på. Ta med matpakke.​​

minikurs i tankefeltterapi

søndag kl 12.30-14.00
Lær hvordan du kan bruke tankefeltterapi (TFT) i din hverdag for å redusere kjipe følelser og smerter. Å pakke bort vonde følelser betyr ikke at de forsvinner. Med tankefeltterapi tapper/banker vi lett på kroppens energibaner for å skape ro. Metoden bruker de samme energibanene som akupunktur og soneterapi. Vi kan tappe på uønskede følelser, spenninger og smerter.  Vi hjelper kroppen til å løse problemene selv. 

 

Mest kjent er TFT som teknikk til å redusere eller fjerne følelsesmessige og psykiske utfordringer. TFT brukes ofte for å behandle f.eks. fobier, sorg, traumer, skam, flauhet, avhengighet og mye annet. TFT som selvhjelpsteknikk er enkel å lære. Ved mer sammensatte og alvorlige tilstander vil det være nødvendig å gå til en TFT-terapeut.

Dønnamannen-Helgelandskysten-Mats-Hoel-J

massasje

AromaTouch er en unik behandlingsform der jeg bruker rene essensielle oljer fra doTerra kombinert med lette strøk for å stimulere meridianbanenene og hjelpe oljene inn i kroppen. De 8 utvalgte oljene virker balanserende i forhold stress, immunforsvar, inflammasjoner og jobber lag for lag ned i dybden av alle kroppssystemene dine. AromaTouch er en mild og terapautisk aromaterapi behandling.

Selve behandlingen tar ca. 45 minutter. Du vil kunne oppleve en slags «reset» for kroppen, og prosessen fortsetter også etter behandlingen er ferdig. Drikk rikelig med vann før og etterpå for å hjelpe kroppen med prosessen.

 

Bestill time til AromaTouch massasje på e-post: Fredag kl 17.00, lørdag kl 16.30. Søndag kl 14.15. (Ta med to laken). 650 kroner.
 

ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag. Badetøy for en forfriskende dukkert på lørdag og det du vil spise og drikke.

påmelding

Pris for hele helga er 1.500 kroner. Påmelding etter 1. juli 1.690 kroner. Hvis du ønsker å delta på deler av helga er det 350 per klasse.

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe og Kjersti

sted

Vi møtes på Yogalåven til Kjersti Aaker, Stavsengveien 43, 8820 Dønna.
 

overnatting og aktiviteter

Ledig overnatting på Albertbrygga på Åker og på gården. Ta kontakt med Kjersti på telefon 97980207. 550 kroner per person per natt. Mulighet til å kjøpe frokost og lunsj. Det er kort vei til butikken, Prix, ca 3 min å gå. Det er mulighet for å sette opp telt, hengekøye eller ta med campingvogn.

 

Det er mulig å leie kajak og Sup-brett.

bottom of page