top of page

sommeryoga på Herøy

Ta_vare_på_deg_selv_(6).png

sommergave til deg selv

21.-23. juni er det klart for en helg fylt med yoga på Herøy. Det er sommer og vi lander på yogamatta på selveste sommersolverv, solsnudagen, årets lengste dag. Vi påvirkes av årstid og naturen. Sommeren er hjertes årstid. Hjertets budskap er å finne frem til vår dypeste intensjon, vår oppgave i livet, vårt kall, det vi drømmer om. Ved å styrke hjertes kraft kan vi også styrke vår helse og immunitet.

 Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal styrke immunforsvaret med latter og lande på matta i deilige yin øvelser som åpner, renser og nærer kroppen. Yoga tillater deg å lande i nuet, der du kan utforske tankene, følelsene, og fornemmelsene i kroppen. 

spa-stemning

Bli med og opplev spa-stemningen med nydelige essensielle oljer på alle timene. Oljene støtter deg og yogapraksisen. Oljene har små aromatiske molekyler som tas opp gjennom luktesansen og påvirker hjernen og kroppen på ulike måter. Vi bruker oljer for å lande på matta og i kroppen, åpne pusten, finne energi, konsentrasjon og roe ned på slutten av hver time. Les mer om oljene her >>

Herøy_sommer.JPG

chakra yin yoga

yin yoga for healing emotional sh**t

fredag kl 18.00-20.00

Er hodet og kroppen full av stress? Er eller har du vært i en vanskelig situasjon eller periode? De fleste av oss opplever daglig en eller annen form for konflikt på ett eller annet plan i livet. Enten er det på jobb, sosialt eller i familien, eller en konflikt i deg selv, og vi har alle samlet på oss følelsesmessig baggasje vi trenger å løse opp og gi slipp på.

Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn.

Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære. Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på, samt slippe forbi emosjonell dr**t og energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og gjennom kronechakraet. I hver chakra-relatert stilling vil du også bli gitt et spørsmål og en affirmasjon som hjelper deg med å jobbe gjennom din helbredelsesprosess.

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. Tenk på dette som en måte å forvandle yoga-øvelsen til et personlig vekstverktøy på.

Ta gjerne med deg noe å skrive på slik at du kan notere hva som kommer til deg når du gjør stillingene eller umiddelbart etterpå.

utendørs yoga i Hagen

lørdag kl 09.00-11.00

Yoga utendørs er magisk. Hvis været tillater det starter vi dagen i Hagen på Dønna. Med spesielle yogaøvelser styrker vi immunforsvaret, bygger vi kraft og renser kroppen. Vi bruker pusten og rolige yogaøvelser som frigjør energi og roer ned nervesystemet. Vi avslutter økten med meditasjon og god avspenning. Ta med yogamatte og klær etter vær.

lunsj i Hagen

Vi tar med matpakke og spiser lunsj i Hagen før vi kjører tilbake til Herøy. Si fra hvis du kommer tilreisende, så organiserer vi transport.

Det kan bli endring i tidsplanen hvis det blir dårlig vær og innendørs yoga .

open your heart

lørdag kl 13.00-15.00

Vi starter med en liten runde latteryoga for å reduserer stress og styrke immunforsvaret. Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser og passer for alle som har lyst til å le. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress.

 

Vi lander på matta i en deilig yin økt. Yin yoga er en meditativ praksis. Å akseptere oss selv som vi er, er det første steget i yin yoga. Å tillate oss å være i stillingen akkurat som vi er, er en måte å anerkjenne vår kropp og visdom på. Når vi tar oss tid til å være stille og lytte til kroppen kan vi lytte innover. I denne stillheten kan vi skape et rom for at kroppen skal føle seg trygg og nervesystemet ditt kan slappe av.

I denne yin yoga økten skal vi åpne hjerte og skuldre. Vi åpner opp i meridianene for hjerte, lunge og tynntarm. 

doTerra_oljer.jpg

eteriske oljer i hverdagen

lørdag kl 15.00-16.00

Gjennom timene har du nå fått luktet og kjent på effekten av de eteriske oljene. Oljene kan brukes til så mye mer. Er du klar til å ta ansvar for din egen helse? Flere og flere ser fordelen med å leve best mulig uten kjemiske og syntetisk fremstilte produkter. Bli med på en introduksjon til essensielle oljer og hør mer om hvordan de kan hjelpe deg og dine.

  • Hva er essensielle oljer?

  • Hvordan kan de brukes?

  • Hvilke oljer kan hjelpe deg?

For deg som er med hele helga er denne timen er gratis og du får med deg en nydelig olje. Ellers koster den 125 kroner. Les mer om oljene her >>

mindful

myk yoga med styrke

søndag kl 9.30-11.30

Vi skal jobbe med styrke, pust og bevegelse. Vi skal styrke baksiden av kroppen - lår, rumpe, rygg og skuldre for en bedre holdning. Vi finner letthet og kanskje sårbarhet med å åpne opp fremsiden av kroppen. Vi øker sirkulasjon og energiflyt i hele kroppen med fokus på bryst, hjerte, skuldre og hofter. Vi avslutter med hjertemeditasjon og god avspenning. 

lunsj kl 11.30-12.30

Du spiser det du har lyst på. Ta med matpakke. Vi serverer kaffe, te og frukt.

mindfulness og mindful yoga

søndag kl 12.30-14.30

Vi avslutter helgen med en rolig praksis for å integrere alt. Du vil lære flere enkle mindfulness teknikker og mindful yoga.

 

Det er mye forskning på mindfullness og hvorfor dette er et så viktig verktøy for oss. Daglig mindfulness trening reduserer både fysisk og mentalt stress. Forskning viser at effekten av daglig mindfulness (15 min) kommer allerede etter 2 uker!

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses den enkelte.

ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogabolster om du har. Du kan lage yogabolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag om du er en som fryser lett.

Vi møtes i Fellesstua i Karolineveien. Parkering ved helsehuset, lengere inn i veien.

påmelding

Pris for hele helga er 1.600 kroner. Påmelding før 1. juni 1.400 kroner. Hvis du ønsker å delta på deler av helga er det 350 per klasse. Meld deg via mail eller melding. Betalingsfrist er 15. juni. Vi er avhengig av min 10 deltakere for å gjennomføre helga. ​

Varmt velkommen til en deilig helg med pleie til deg selv!

 

Klem fra Merethe

 

Tusen takk til Aina Fornes som er primus motor for at jeg kommer til Herøy med jevne mellomrom. Dette er min tredje yogahelg på Herøy og jeg gleder meg. 

overnatting

Det er flere overnattingssteder på Herøy, se oversikt her. Jeg overnatter på Herøy Brygge.

bottom of page