Yoga og velværehelg på Hemnes

Yogahelg (28).png

Velvære for kropp og sjel

Velkommen til yoga og velværehelg på galleri Mileperlen i Hemnes. Omringet av nydelige malerier av Yvonne Rosten blir dette en helt spesiell opplevelse som bare må oppleves.

 

Du vil få mest ut av retreaten hvis du bor på stedet - og slipper å hoppe inn og ut av prosessen. Det pleier å være enormt givende å bare få være i egen prosess sammen med kjekke mennesker - uten å måtte gjøre dagligdagse ting mellom slagene. Du kommer inn i en egen boble der tiden flyr og helga er omme før du vet ordet av det.

Ta en titt på det varierte programmet og meld deg på. Kjenn at du prioriterer deg selv denne helga! Ta gjerne med ei venninne eller to!

Vi skal bevege oss inn i kroppen med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal le og ha det gøy, styrke immunforsvaret og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Vi skal kvitte oss med det gamle, både fysisk og mentalt, for å gi plass til noe nytt. ​Ja, en skikkelig indre rengjøring. Det blir egentid der du kan slappe av og nyte omgivelsene.

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses alle, og du gjør det som passer deg best.

Merethe Grønbech er en erfaren og inspirerende yogalærer som er uhøytidelig og lattermild. Hun vil guide deg inn i nydelige øvelser og forfører deg med magiske dufter. Du får hjelp til å gi slipp og åpne opp for ny energi og kreativitet. 

Yvonne Rosten er en anerkjent og etablert kunstner med eget galleri på Hemnesberget. Vi bor og praktiserer yoga på galleriet. 

PS! Vær rask med bestillingen - det er press på rom i høysesong. Du kan også ligge i telt.

Hemnes juli.png
IMG_8149.jpg

The secret of yin

Fredag kl 18.00-20.00

En myk yinklasse hvor vi fokuserer på de fysiske og mentale prinsipper i yinyoga -ja selve hemmeligheten i yin yoga. Det blir øvelser for hele kroppen: Hofteåpnere, ryggstrekkere, vridninger, strekke baksiden og åpne fremsiden. Se på yin yoga som en dans – ikke en brytekamp. 

Middag/kveldsmat

Du spiser det du har lyst på. Det er 5 minutter å gå til Prix. Eller kanskje en tur innom Lille Havfruen kafe, eller kjøp deg tapas på bensinstasjonen (ja - de har nydelig tapas).

Meditasjon i pysjen

Fredag kl 21.30-22.00

Vi avslutter dagen med felles meditasjon i pysjen slik at du kan legge deg med ro i kropp og sinn. Vi skal roe ned hjernen og tankene så mye som mulig. Det blir både guidet meditasjon og stillhet.

God morgen yoga

Lørdag kl 8.00-9.30

Vi starter dagen mykt med langsomme begegelser og synkroniserer pust og bevegelse. Ryggen, hoftene, skuldre og nakke vil takke deg for denne økten. Med styrke, kraft og vitalitet tar vi vare på kroppen. Vi avslutter med deilig avspenning. 

Frokost

Du som bor på Mileperlen får frokosten servert. Ellers ta med mat, drikke og det du trenger for å holde energien gjennom dagen.

Kurs i håndmassasje

Lørdag kl 10.30-11.30

Det er tid for å ta vare på og pleie hendene. Visste du at håndmassasje er utrolig deilig både å gi og få? Håndmassasjen stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer stress. Du både får og gir du håndmassasje med nydelige rene eteriske oljer fra doTerra.

Det å ta seg tid til å gi en håndmassasje til barn, kjæreste, foreldre eller besteforeldre er en gave du og dine vil kjenne en deilig virkning av med en gang.

Egentid og lunsj

Lørdag kl 11.30-16.00

Dette er din tid! Blir det finvær er en strandtur perfekt, eller tur i nærområdet, lese bok, titte på utsikten fra verandaen, gå innom Kråkeslottet (en spennende butikk). Lunsj der du er eller besøke Lille Havfruen kafè. Eller en deilig AromaTouch-massasje for komplett velvære. Ledige timer kl 12.00, 13.00, 15.00.

Latteryoga og yin yoga - open your heart

Lørdag kl 16.00-18.00

Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress.  Vi starter med lett og falsk latter. Kan vi lage koronalatter? Eller late som om vi har vunnet storgevinsten i lotto? Tøysete og tullete øvelser for å få i gang den naturlige latteren.

Hjerteåpninger er tema temaet for denne nydelige yin økta. Denne sekvensen stimulerer hjerte og tynntarmsmeridianen. Åpner opp for fri flyt og glede og åpne opp for kjærlighet til livet. Nydelig yin økt som åpner fremsiden og påvirker brystrygg og skuldre i tillegg til hofter og rygg. 

Felles middag

Lørdag kl 19.00

Vi samles for felles middag hvis det er ønskelig. Hvis vi blir 10 stk kan vi bestille thai-mat til 220 kroner. Kryss av i påmeldingsskjemaet om du er interessert. For deg som bor på Mileperlen er det også mulighet til å lage middag selv. Det er 4 kjøkken på huset.

Meditasjon i pysjen

Lørdag kl 21.30-22.00

Vi avslutter dagen med felles meditasjon i pysjen slik at du kan legge deg med ro i kropp og sinn. Vi skal roe ned hjernen og tankene så mye som mulig. Det blir både guidet meditasjon og stillhet.

Breathwork

Søndag kl 8.00-9.30

Breathwork er en aktiv meditasjonsteknikk for å komme i kontakt med, og aktivere vår indre helbreder. Vi ligger for det meste på ryggen med en avslappet kropp, og puster aktivt med en tre-delt pust. For ved hvert dype åndedrag kommer vi dypere i kontakt og åpner for livsenergi.  Bli med på denne spennende økten - en reise inn til deg selv. Ta gjerne med penn og papir, vannflaske, pute, pledd og noe mykt å ligge på.

 

Frokost kl 9.30-10.30​

Tankefeltterapi

Søndag kl 10.30-11.30

På dette minikurset i tankefeltterapi lærer du de grunnleggende teknikkene og hvordan du kan bruke tapping i hverdagen for å redusere stress og ubehag. 

 

Tankefeltterapi (TFT) aktiverer kroppens eget potensiale til å hjelpe seg selv. TFT er en kombinasjon av samtale og lett tapping/banking på bestemte punkter på kroppen.

 

TFT brukes for å redusere eller fjerne følelsesmessige utfordringer eller plager. TFT brukes ved stress, smerter, hodepine, fobier, sorg, sjalusi, irritasjon, nedstemthet, flauhet, skam, avhengighet med mer. Merethe er sertifisert tankefeltterapeut og hjelper deg gjerne med behandling. 

Chakra yin yoga

Søndag kl 12.00-14.00

​Vi avslutter helgen med en helhetlig og nærende yin yoga. Chakraene er viktige energisentre i kroppen, de er plassert langs ryggraden. Vi har 7 hovedchakraer som er koblet til hele systemet vårt, både fysisk, mentalt og emosjonellt.

Vi skal stimulere og balansere chkraene for å få bedre energiflyt i kroppen. Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for å løsne opp fysisk, mentalt og emosjonelt. Vi går fra roten og opp til kronechakraet.

275088378_1625332577819948_2240902245854079221_n.jpg

In the ocean of conciousness

Bilde malt av Yvonne Rosten

Vil du gå dypere?

Bestill deg en behandling.

Tankefeltterapi

Kjenner du på frykt, sorg, angst, irritasjon, nedstemthet, traumer eller andre vonde følelser? Bestill deg gjerne en privat samtale med  tankefeltterapi. 60 minutter, 800 kroner.
 

Massasje

AromaTouch er en unik behandlingsform der jeg bruker rene essensielle oljer fra doTerra kombinert med lette strøk for å stimulere meridianbanenene og hjelpe oljene inn i kroppen. De 8 utvalgte oljene virker balanserende i forhold stress, immunforsvar, inflammasjoner og jobber lag for lag ned i dybden av alle kroppssystemene dine. AromaTouch er en mild og terapautisk aromaterapi behandling.

Selve behandlingen tar ca. 45 minutter. Du vil kunne oppleve en «reset» av kroppen, og prosessen fortsetter også etter behandlingen er ferdig. Drikk rikelig med vann før og etterpå. Ta med to laken+ullpledd. 45 minutter, 800 kroner.

Ledige timer

Fredag kl 16.00, lørdag kl 12.00, 13.00, 15.00.

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser, yogabelte, øyepute og yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Rusta selger også billige yogabolster. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag. 

Pris og påmelding

Pris for hele helga er 1.800 kroner. Etter 1. juli 2.100kroner.

 

Hvis det er ledig plass åpnes det for påmelding til enkelttimer 1. juli. Prisen vil da være 350 per klasse. 200 for kurs i håndmassasje og TFT og 100 for kveldsmeditasjon. 

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe og Yvonne

Sted

Mileperlen, Sørlandsvegen 24. 8640 Hemnesberget. Ca 30 min kjøretur fra Mo i Rana.

 

Si fra hvis du kommer med tog og vil bli hentet på Bjerka stasjon. Er det mange som kommer med fly er vi behjelpelig med å organisere samkjøring.

Overnatting og mat

Enkeltrom 1.200 kroner per natt. Dobbeltrom for to personer koster 1.400 per natt. Prisen inkluderer frokost. Det er begrenset antall rom - vær rask med bestillingen. Det er også mulighet til overnatting i telt i hagen. Du får tilgang til kjøkken, wc og dusj inne på huset. 100 kroner per natt.

 

Ta kontakt med Yvonne Rosten for bestilling, mobil 97176824, e-post. Les mer på mileperlen.com.

Vi ordner med felles bestilling av middag lørdag. Eller du kan ordne mat selv på kjøkkenet. Det er 4 kjøkken på huset.

Pris for hele helga (yoga og overnatting med frokost*

  • Enkeltrom 4.000 kroner

  • Dobbeltrom 3.200 kroner

  • Telt 100 per natt

I tillegg kommer lunsj og middag.

* Ved påmelding før 1. juli

Avbestilling

Ved evt. avbestiling gjelder følgende regler. Avbestilling før 1. juli: Full refusjon. Etter 1. juli, 30 % refusjon.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.