yogahelg i Rindal

_DSC4658_edited.jpg

ta vare på deg selv

24. - 26. mai er det klart for en helg fylt med yoga i Rindal. Våren er tiden som gir kraft til ny fødsel, vekst og fornyelse. Tid for regenering, nye begynnelser og ny bevissthet. Vi kjenner varmen fra sola, føret spirer i jorda og energien i kroppen øker. Livslyst og pågangsmot vender tilbake. Vi skal kvitte oss med det gamle, både fysisk og mentalt, for å gi plass til noe nytt. Våren gir oss evne til å se hvor vi skal og til å skape varig endring. Håpet ligger i luften, alt føles mulig og fremtiden åpner seg opp. ​Hvor går veien nå?

Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal styrke immunforsvaret med latter og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Yoga hjelper deg å lande i nuet, der du kan utforske tankene, følelsene, og fornemmelsene i kroppen. 

spa-stemning og emosjonell rens

Bli med og opplev spa-stemningen med nydelige eteriske oljer på alle timene. Yoga og oljer er en perfekt kombinasjon. Oljene støtter deg og yogapraksisen. Oljene har små aromatiske molekyler som tas opp gjennom luktesansen og påvirker hjernen og kroppen på ulike måter. Vi bruker oljer for å lande på matta og i kroppen, åpne pusten, finne energi, konsentrasjon og roe ned på slutten av hver time. Oljene påvirker hele kroppen og hjelper oss til å bearbeide, løsne opp og gi slipp på fysiske spenninger og følelser.

chakra yin yoga

yin yoga for healing emotional sh**t

fredag kl 18.00-20.00
Er hodet og kroppen full av stress? Er eller har du vært i en vanskelig situasjon eller periode? De fleste av oss opplever daglig en eller annen form for konflikt på ett eller annet plan i livet. Enten er det på jobb, sosialt eller i familien, eller en konflikt i deg selv, og vi har alle samlet på oss følelsesmessig baggasje vi trenger å løse opp og gi slipp på.

Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn.

Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære. Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på, samt slippe forbi emosjonell dr**t og energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og gjennom kronechakraet. I hver chakra-relatert stilling vil du også bli gitt et spørsmål og en affirmasjon som hjelper deg med å jobbe gjennom din helbredelsesprosess.

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. Tenk på dette som en måte å forvandle yoga-øvelsen til et personlig vekstverktøy på.

Ta gjerne med deg noe å skrive på slik at du kan notere hva som kommer til deg når du gjør stillingene eller umiddelbart etterpå.

latter yoga og yin yoga

lørdag kl 09.30-11.30

La kroppen smile og le med latter yoga. Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser og passer for alle som har lyst til å le. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress.

 

Vi lander med en lang yin yoga med fokus på hofteåpnere. Vi stimulerer meridianene lever og galleblære og øvelsene hjelper kroppen å rense ut avfallsstoffer, frigi muskelspenninger og få ny energi. 
 

lunsj kl 11.30-12.30

Du spiser det du har lyst på. Ta med matpakke. Vi serverer kaffe, te og frukt.

Lavender doTerra

ta vare på deg selv

lørdag kl 12.30-14.00

Gjennom timene har du nå fått luktet og kjent på effekten av de eteriske oljene. Oljene kan brukes til så mye mer. Er du klar til å ta ansvar for din egen helse? Flere og flere ser fordelen med å leve best mulig uten kjemiske og syntetisk fremstilte produkter. Bli med på en introduksjon til essensielle oljer og hør mer om hvordan de kan hjelpe deg og dine.

  • Hva er essensielle oljer?

  • Hvordan kan de brukes?

  • Hvilke oljer kan hjelpe deg?

For deg som er med hele helga er denne timen er gratis og du får med deg en nydelig olje hjem. Ellers koster den 120 kroner. Les mer om oljene fra doTerra >>

holistisk yoga for immunforsvaret

lørdag kl 14.00-15.30

Med spesielle yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og rolige yogaøvelser.

Bilde 24.11.2018, 10 04 16_edited_edited

myk yoga med styrke

søndag kl 9.30-11.30

Vi jobber med styrke, pust og bevegelse. Du blir tatt inn i myke organiske bevegelser for å øke sirkulasjonen og energiflyten i kroppen. Vi gjør rensende og leverstimulerende øvelser og styrkeøvelser for baksiden av kroppen. Vi avslutter selvfølgelig med deilig avspenning. 

lunsj kl 11.30-12.30

Du spiser det du har lyst på. Ta med matpakke. Vi serverer kaffe, te og frukt.

mindfulness og mindful yoga

søndag kl 12.30-14.30

Vi avslutter helgen med en rolig praksis for å integrere alt. Du vil lære flere enkle mindfullness teknikker og mindfull yoga.

 

Det er mye forskning på mindfullness og hvorfor dette er et så viktig verktøy for oss. Daglig mindfulness trening reduserer både fysisk og mentalt stress. Forskning viser at effekten av daglig mindfulness (15 min) kommer allerede etter 2 uker!

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses den enkelte.

ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogabolster om du har. Du kan lage yogabolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag om du er en som fryser lett.

påmelding

Påmelding før 1. mai eller medlem av Bakken Helse 1.400 kroner. Etter 1. mai 1.600 kroner. Hvis du ønsker å delta på enkelte klasser er det 350 per klasse.

 

Sted: Bakken Helse, Bjergvegen 128, Rindal.

Varmt velkommen til en deilig helg med pleie til deg selv!

 

Klem fra Merethe og Hedvig

transport og overnatting

Jeg kjører fra Trondheim og har plass i bilen. Ta kontakt om du er interessert. Det er flere overnattingssteder i Rindal. Bolme pensjonat eller Saga Trollheimen hotell 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Merethe Grønbech Yoga
Org.nr. 917 119 597
merethe@mereyoga.no
mob +47 918 22 692

Trondheim, Norge
 

​© 2016 Merethe Grønbech