top of page

yogahelg på Herøy

Herøy

ta vare på deg selv

15.-17. mars er det klart for en helg fylt med yoga på Herøy. Temaet er vår og fornyelse. Våren er årstiden som gir kraft til ny fødsel, vekst og fornyelse. Vi nærmer oss vårjevndøgn og varmen fra sola vender tilbake og vi kjenner at energien i kroppen øker. Livslyst og pågangsmot vender tilbake. Vi skal kvitte oss med det gamle, både fysisk og mentalt, for å gi plass til noe nytt. ​

 Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal styrke immunforsvaret med latter og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Yoga tillater deg å lande i nuet, der du kan utforske tankene, følelsene, og fornemmelsene i kroppen. 

spa-stemning

Bli med og opplev spa-stemningen med nydelige essensielle oljer på alle timene. Oljene støtter deg og yogapraksisen. Oljene har små aromatiske molekyler som tas opp gjennom luktesansen og via oilfactory-nerver påvirker hjernen og kroppen på ulike måter. Vi bruker oljer for å lande på matta og i kroppen, åpne pusten, finne energi, konsentrasjon og roe ned på slutten av hver time.

Timeplan_v19.JPG

chakra yin yoga

yin yoga for healing emotional sh**t

fredag kl 18.00-20.00

Er hodet fullt av emosjonell dr**t? Er eller har du vært i en vanskelig situasjon eller periode? De fleste av oss opplever daglig en eller annen form for konflikt på ett eller annet plan i livet. Enten er det på jobb, sosialt eller i familien, eller en konflikt i deg selv, og vi har alle samlet på oss følelsesmessig baggasje vi trenger å løse opp og gi slipp på.

Dette er en to timers lang yin yoga workshop med fokus på de 7 chakraene for emosjonell helbredelse. Vi begynner med en oversikt over chakrasystemet. Deretter kjenner vi på hver og ett av chakraene våre mens du beveger deg gjennom den meditative stillheten som gis tilgang til gjennom yin yoga og meditasjon. Vi bruker essensielle oljer for å støtte praksis.

Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære. Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på, samt slippe forbi emosjonell dr**t og energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Praksisen er veldig unik og vi vil gå opp fra roten og rett gjennom kronechakraet. I hver chakra-relatert stilling vil du også bli gitt et spørsmål og en affirmasjon som hjelper deg med å jobbe gjennom din helbredelsesprosess. 

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. Tenk på dette som en måte å forvandle yoga-øvelsen til et personlig vekstverktøy på.

Ta med deg noe å skrive på slik at du kan notere hva som kommer til deg når du gjør stillingene eller umiddelbart etterpå.

latter yoga og yin yoga

lørdag kl 09.30-11.30

La kroppen smile og le med latter yoga. Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser og passer for alle som har lyst til å le. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress.

 

Vi lander med en lang yin yoga med fokus på hofteåpnere. Vi stimulerer meridianene lever og galleblære og øvelsene hjelper kroppen å rense ut avfallsstoffer, frigi muskelspenninger og få ny energi. 
 

lunsj kl 11.30-12.30

Du spiser det du har lyst på. Ta med matpakke. Vi serverer kaffe, te og frukt.

Lavender doTerra

ta vare på deg selv

lørdag kl 12.30-14.00

Gjennom timene har du nå fått luktet og kjent på effekten av de eteriske oljene. Oljene kan brukes til så mye mer. Er du klar til å ta ansvar for din egen helse? Flere og flere ser fordelen med å leve best mulig uten kjemiske og syntetisk fremstilte produkter. Bli med på en introduksjon til essensielle oljer og hør mer om hvordan de kan hjelpe deg og dine.

  • Hva er essensielle oljer?

  • Hvordan kan de brukes?

  • Hvilke oljer kan hjelpe deg?

For deg som er med hele helga er denne timen er gratis og du får med deg en nydelig olje. Ellers koster den 125 kroner.

holistisk yoga for immunforsvaret

lørdag kl 14.00-15.30

Med spesielle yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og rolige yogaøvelser.

Bilde 24.11.2018, 10 04 16_edited_edited

myk yoga med styrke

søndag kl 9.30-11.30

I myk yoga jobber vi med pust og bevegelse. Du får styrke gjennom bedre kontakt med kroppen på kroppens egne premisser. De fysiske øvelsene har til hensikt å øke sirkulasjonen og energiflyten i kroppen, og vi avslutter med god avspenning. 

lunsj kl 11.30-12.30

Du spiser det du har lyst på. Ta med matpakke. Vi serverer kaffe, te og frukt.

mindfulness og mindful yoga

søndag kl 12.30-14.30

Vi avslutter helgen med en rolig praksis for å integrere alt. Du vil lære flere enkle mindfullness teknikker og mindfull yoga.

 

Det er mye forskning på mindfullness og hvorfor dette er et så viktig verktøy for oss. Daglig mindfulness trening reduserer både fysisk og mentalt stress. Forskning viser at effekten av daglig mindfulness (15 min) kommer allerede etter 2 uker!

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses den enkelte.

ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogabolster om du har. Du kan lage yogabolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag om du er en som fryser lett.

påmelding

Pris for hele helga er 1.600 kroner. Påmelding før 20. februar 1.400 kroner. Hvis du ønsker å delta på deler av helga er det 350 per klasse. Vi møtes i Fellesstua i Karolineveien.

Varmt velkommen til en deilig helg med pleie til deg selv!

 

Klem fra Merethe

overnatting

Det er flere overnattingssteder på Herøy, se oversikt her. Jeg overnatter på Herøy Brygge.

bottom of page