top of page

Yoga og velværehelg på Vega

Vega juni 23 (2).png

Velvære for kropp og sjel

Velkommen til yoga og velværehelg på Vega. Ta en titt på det varierte programmet og meld deg på. Kjenn at du prioriterer deg selv denne helga! Ta gjerne med ei venninne eller en venn! 

 

Legg gjerne inn en ekstra dag og opplev Vega med vakker natur og frisk luft. Ta en tur med den berømte Vega trappa og opplev magisk utsikt.

Vi skal bevege oss inn i kroppen med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal le og ha det gøy, balansere hormonsystemet og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Vi skal kvitte oss med det gamle, både fysisk og mentalt, for å gi plass til noe nytt. ​Ja, en skikkelig indre rengjøring. Du vil kjenne deg mykere og lettere i kroppen etterpå.

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses alle, og du gjør det som passer deg best. Det blir 5 unike yogatimer, kurs i håndmassasje og oljer for hormonbalanse.

Merethe Grønbech er en erfaren og inspirerende yogalærer som er uhøytidelig og lattermild. Hun vil guide deg inn i nydelige øvelser og forfører deg med magiske dufter. Du får hjelp til å gi slipp og åpne opp for ny energi og kreativitet. 

Slik kommer du deg til Vega

Vega ligger 50 minutter med ferge fra Brønnøysund (Horn fergeleie). Ferga kjører innom Ylvingen (kanskje du så tv-serien Himmelblå?) Sjekk fergetidene her>> Slik kommer du deg til Vega, Visitvega.no>>

Sted

Vi møtes på Igerøy Ungdomshus, Sjåvikveien 6, kun 800 meter fra ferga. Klikk her for google-maps.

IMG_8149.jpg

The secret of yin

Fredag kl 18.00-20.00

En myk yinklasse hvor vi fokuserer på de fysiske og mentale prinsipper i yinyoga -ja selve hemmeligheten i yin yoga. Det blir øvelser for hele kroppen: Hofteåpnere, ryggstrekkere, vridninger, strekke baksiden og åpne fremsiden. Se på yin yoga som en dans – ikke en brytekamp. 

Hormonyoga

Lørdag kl 9.30-11.30

Vi starter dagen mykt med langsomme begegelser og synkroniserer pust og bevegelse. Øvelsene i hormonyoga er sammensatt av både statiske og dynamiske øvelser som påvirker oss på mange områder: Støtter hormonprodusernede kjertler, lindrer symptomer ved overgangsalder, styrker musklene, bedre kroppsholdning, øker fleksibiliteten i kroppen, styrker skjelettet, reduserer stress, bedre søvnen, reduserer følelsesmessig ustabilitet og depresjon og gir økt energi. Vi avslutter med lang avspenning. 

Hormonyoga passer både for alle, både deg som har PMS, ustabil syklus, overgangsalder eller prøver å bli gravid. Passer også for menn og for deg som er ny på yoga.

Lunsj 11.30-12.30

Ta med mat, drikke og det du trenger for å holde energien gjennom dagen. Kanskje det frister med et forfriskende bad i lunsjen? (Ta med badetøy).

Kurs i håndmassasje og oljer for hormonbalanse

Lørdag kl 12.30-13.30

Det er tid for å ta vare på og pleie hendene. Håndmassasje er utrolig deilig både å gi og få. Håndmassasjen stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer stress. Du både får og gir du håndmassasje med nydelige rene eteriske oljer fra doTerra.

Det å ta seg tid til å gi en håndmassasje til barn, kjæreste, foreldre eller besteforeldre er en gave du og dine vil kjenne en deilig virkning av med en gang.

Du vil også få tips til eteriske oljer som balanserer hormonene dine.  Du vil også få en oversikt over hvilke eteriske oljer som er fine for dager med humørsvingninger, menssmerter, nattesvette og hetetokter.

IMG_5679.HEIC

Latteryoga og yin yoga for sommeren

Lørdag kl 13.30-15.00

Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress. Vi starter med lett og falsk latter. Kan vi late som om vi har vunnet storgevinsten i lotto? Ja her blir det tøysete og tullete øvelser for å få i gang den naturlige latteren.

Vi avslutter med yin yoga for sommeren. I følge tradisjonell kinesisk medisin er det fint å åpne brystområdet om sommeren. Vi stimulerer hjerte- og tynntarms meridianene med nydelige øvelser som øker sirkulasjonen i kroppen. Hofter og rygg får også oppmerksomhet. Vi åpner opp for fri flyt og glede.

Bonus økt: Lekende yoga

Lørdag kl 15.15-16.30

Vi avslutter lørdagen med en artig økt der vi samarbeider to og to. Det blir dynamiske øvelser som får opp energinivået og gleden. Velkommen til en uhøytidelig økt der latteren sitter løst.

Felles middag

Lørdag kl 19.30

Har du lyst til å bli med på felles "kurvfest" lørdag kveld? Hvis været er fint er det fint å sitte ute nedi havna i Igerøy. Der er benker, bord og grillstue. Alternativt møtes vi i lillesalen på ungdomshuset. 

Transformerende yoga

Søndag kl 10.00-11.30

Denne yogaøkten er kryddret med klassiske yogaøvelser, kundalini yoga, pusteøvelser, breathwork, risting, mantra, meditasjon og selvfølgelig avspenning. Du vil kjenne deg fornyet etter denne økta som er er inspirert av min yogalærer Trine Berge sin transformative yoga.

 

Lunsj 11.30-12.30

Ta med mat og drikke. Kanskje det frister med et forfriskende bad i lunsjen? (Ta med badetøy).

Chakra yin yoga

Søndag kl 12.30-14.00


Vi avslutter helgen med en helhetlig og nærende yin yoga. Chakraene er viktige energisentre i kroppen, de er plassert langs ryggraden. Vi har 7 hovedchakraer som er koblet til hele systemet vårt, både fysisk, mentalt og emosjonellt.

Vi skal stimulere og balansere chkraene for å få bedre energiflyt i kroppen. Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for å løsne opp fysisk, mentalt og emosjonelt. Vi går fra roten og opp til kronechakraet.

IMG_5725.heic

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser, yogabelte, øyepute og yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Rusta selger også billige yogabolster. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag. 

Pris og påmelding

Pris for hele helga er 1.965 kroner. Spesialpris for pensjonist, ufør, student og arbeidsledig 1.705 kroner. Inkluderer billettgebyr til Hoopla.

 

Prisen for enkelttimer er 390 per klasse. 200 for kurs i håndmassasje og oljer for hormonbalanse.

Lurer du på noe er det bare å ta kontakt!

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe

Overnatting og mat

Overnatting bestiller du like ved fergeleiet. Igerøy brygge og Vega brygge. Se visitvega.no ​for oversikt og bestilling. Det finnes også hus å leie via AirBnb, og Banken på Gladstad.

Nærmeste Coop og Spar er på Gladstad, 10 kilometer å kjøre.

Sykdom

Hvis du har testet positivt for korona, eller har luftveis symptomer - hold deg hjemme. Med så mange mennesker tett samlet skal det føles trygt å være sammen.
 

Avbestilling

Ved evt. avbestiling gjelder følgende regler. Avbestilling før 1. mai: Full refusjon. Etter 1. mai, 30 % refusjon.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

bottom of page