yogahelg på Herøy

yoga og tankefeltterapi

ny dato kommer

20.-22. november er det klart for en helg fylt med yoga på Herøy. Vi beveger oss inn i vinteren og stillheten senker seg. Naturen går i dvale og kroppen trenger mer hvile og få gå i hi, som bjørnen. Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal styrke immunforsvaret og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. 

Nyhet: På søndag blir det minikurs i tankefeltterapi og du lærer hvordan du kan bruke teknikken på deg selv. 2-3 personer vil motta behandling denne dagen.

spa-stemning

Bli med og opplev spa-stemningen med nydelige eteriske oljer på alle timene. Oljene støtter deg og yogapraksisen. Oljene har små aromatiske molekyler som tas opp gjennom luktesansen og påvirker hjernen og kroppen på ulike måter. Vi bruker oljer for å lande på matta og i kroppen, åpne pusten, finne energi, konsentrasjon og roe ned på slutten av hver time. Les mer om oljene her >>

chakra yin yoga

fredag kl 18.00-20.00

Er hodet og kroppen full av stress? Er eller har du vært i en vanskelig situasjon eller periode? De fleste av oss opplever daglig en eller annen form for konflikt på ett eller annet plan i livet. Enten er det på jobb, sosialt, i familien, eller i deg selv. Vi har alle med oss emosjonell baggasje vi trenger å løse opp og gi slipp på.

Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn.

Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære. Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på samt slippe energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og opp til kronechakraet. I hver chakra-relatert stilling vil du også bli gitt et spørsmål og en affirmasjon som hjelper deg med å jobbe gjennom din helbredelsesprosess.

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. Tenk på dette som en måte å forvandle yoga-øvelsen til et personlig vekstverktøy.

myk yoga med styrke

lørdag kl 9.30-11.30

I myk yoga jobber vi med pust og bevegelse. Du får styrke gjennom bedre kontakt med kroppen på kroppens egne premisser. De fysiske øvelsene har til hensikt å øke sirkulasjonen og energiflyten i kroppen, og vi avslutter med god avspenning. 
 

lunsj kl 11.30-12.30

Du spiser det du har lyst på. Ta med mat, drikke og det du trenger for å holde energien gjennom dagen.

ta vare på deg selv

lørdag kl 12.30-14.00

Gjennom timene har du nå fått luktet og kjent på effekten av de eteriske oljene. Oljene kan brukes til så mye mer. Er du klar til å ta ansvar for din egen helse? Flere og flere ser fordelen med å leve best mulig uten kjemiske og syntetisk fremstilte produkter. Bli med på en introduksjon til eteriske oljer og hør mer om hvordan de kan hjelpe deg og dine.​ Du får med deg en liten oljegave hjem.

yin yoga happy hips

lørdag kl 14.00-16.00

Det samler seg mye grums i hoftene - både spenninger, følelser og stress. I følge tradisjonell kinesisk medisin lagres følelser av lavere vibrasjoner seg i hofteområdet. Følelser som sinne, skam og skyld. Vi jobber i dypden med å åpne energibanene og bindevevet i og rundt hoftene. Vi stimulerer fremside, bakside, innside og utside av hoftene. Dette inkluderer meridianene lever og galleblære og øvelsene hjelper kroppen å rense ut avfallsstoffer, frigi muskelspenninger og få ny energi.

Bilde%2005.07_edited.jpg

yoga for immunforsvaret og yin yoga

søndag kl 9.30-11.00

Med spesielle yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og rolige yogaøvelser. 

yin yoga open your heart

Vi avslutter helga med en hjerteåpnende praksis som stimulerer lunge og tykktarmsmeridianen. Øvelsene styrker og renser lungene og stimulerer immunforsvaret. Åpner for mer glede og en dypere pust som gir ro i kroppen.

lunsj kl 11.00-12.00

Du spiser det du har lyst på. Ta med mat, drikke og det du trenger for å holde energien gjennom dagen.

minikurs TFT

søndag kl 12.00-14.30

Bi med og lær mer om tankefeltterapi (TFT) – en revolusjon innen helse! Og det viktigste: Du lærer deg hvordan du enkelt kan bruke det i din hverdag.

På mini-kurset får du lære, se og oppleve TFT i praksis. Du vil mest sannsynlig bli forundret over hva du opplever. Mest kjent er TFT som teknikk til å redusere eller fjerne følelsesmessige og psykiske utfordringer, plager og lidelser. TFT brukes veldig ofte for å behandle f.eks. fobier, sorg, traumer, skam, flauhet, avhengighet og mye annet. Men også mange fysiske plager og lidelser kan behandles med TFT.

På kurset lærer du hvordan du kan bruke disse enkle men meget effektive teknikkene på deg selv eller andre. TFT som selvhjelps-teknikk er enkel å lære. Ved mer sammensatte og alvorlige tilstander vil det ofte være nødvendig å gå til en TFT-terapeut.

ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogabolster om du har. Du kan lage yogabolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag om du er en som fryser lett.

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses den enkelte.

påmelding

Pris for hele helga er 1.650 kroner. Påmelding før 1. november 1.400 kroner. Hvis du ønsker å delta på deler av helga er det 350 per klasse. Minikurs i TFT er 400 kroner. Vi møtes på Tenna Vel, Tennveien 142, Herøy.

Varmt velkommen til en deilig helg med pleie til deg selv!

 

Klem fra Merethe og Aina

overnatting

Det er flere overnattingssteder på Herøy, se oversikt her. Jeg overnatter på Herøy Brygge.