top of page

Yoga og velværehelg på Vega

Yogahelg (42).png

Velvære for kropp og sjel

Velkommen til yoga og velværehelg på Vega. Ta en titt på det varierte programmet og meld deg på. Kjenn at du prioriterer deg selv denne helga! Ta gjerne med ei venninne eller en venn!

Vi skal bevege oss inn i kroppen med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Vi skal le og ha det gøy, styrke immunforsvaret og lande på matta i deilige yin øvelser som renser og nærer kroppen. Vi skal kvitte oss med det gamle, både fysisk og mentalt, for å gi plass til noe nytt. ​Ja, en skikkelig indre rengjøring. Du vil kjenne deg mykere og lettere i kroppen. En skikkelig oppladning før julerusjet setter inn.

 

Det blir egentid der du kan slappe av og nyte omgivelsene. Legg gjerne inn en ekstra dag og opplev Vega med vakker natur og frisk luft. 

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses alle, og du gjør det som passer deg best. Det blir 4 unike yogatimer, håndmassasje og oljer for hormonbalanse, tankefeltterapi og frigjørende breathwork. 

Merethe Grønbech er en erfaren og inspirerende yogalærer som er uhøytidelig og lattermild. Hun vil guide deg inn i nydelige øvelser og forfører deg med magiske dufter. Du får hjelp til å gi slipp og åpne opp for ny energi og kreativitet. 

Nytt sted

Vi møtes på grendehuset Nes Holand, Risbakkveien 151,  klikk her for google-maps. Slik kommer du deg til Vega, se her.

IMG_8149.jpg

The secret of yin

Fredag kl 18.00-20.00

En myk yinklasse hvor vi fokuserer på de fysiske og mentale prinsipper i yinyoga -ja selve hemmeligheten i yin yoga. Det blir øvelser for hele kroppen: Hofteåpnere, ryggstrekkere, vridninger, strekke baksiden og åpne fremsiden. Se på yin yoga som en dans – ikke en brytekamp. 

God morgen yoga

Lørdag kl 9.30-11.30

Vi starter dagen mykt med langsomme begegelser og synkroniserer pust og bevegelse. Ryggen, hoftene, skuldre og nakke vil takke deg for denne økten. Med styrke, kraft og vitalitet tar vi vare på kroppen. Vi avslutter med deilig avspenning. Merethe kryddrer yogaprakisen med eteriske oljer og kloke ord som får deg ut av hodet og inn i kroppen.

Lunsj 11.30-12.30

Ta med mat, drikke og det du trenger for å holde energien gjennom dagen. Kanskje det frister med et forfriskende bad i lunsjen? (Ta med badetøy).

Kurs i håndmassasje og oljer for hormonbalanse

Lørdag kl 12.30-13.30

Det er tid for å ta vare på og pleie hendene. Håndmassasje er utrolig deilig både å gi og få. Håndmassasjen stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer stress. Du både får og gir du håndmassasje med nydelige rene eteriske oljer fra doTerra.

Det å ta seg tid til å gi en håndmassasje til barn, kjæreste, foreldre eller besteforeldre er en gave du og dine vil kjenne en deilig virkning av med en gang.

Du vil også få tips til eteriske oljer som balanserer hormonene dine.  Du vil også få en oversikt over hvilke eteriske oljer som er fine for dager med humørsvingninger, menssmerter, nattesvette og hetetokter.

håndmassasje.jpg

Tankefeltterapi

Lørdag kl 13.30-14.30

På dette minikurset i tankefeltterapi lærer du de grunnleggende teknikkene og hvordan du kan bruke tapping i hverdagen for å redusere stress og ubehag. 

 

Tankefeltterapi (TFT) aktiverer kroppens eget potensiale til å hjelpe seg selv. TFT er en kombinasjon av samtale og lett tapping/banking på bestemte punkter på kroppen.

 

TFT brukes for å redusere eller fjerne følelsesmessige utfordringer eller plager. TFT brukes ved stress, smerter, hodepine, fobier, sorg, sjalusi, irritasjon, nedstemthet, flauhet, skam, avhengighet med mer. Merethe er sertifisert tankefeltterapeut og hjelper deg gjerne med behandling. Last gjerne ned Tapping-guiden før du kommer.

Latteryoga og yin yoga for vinteren

Lørdag kl 15.00-17.00

Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress.  Vi starter med lett og falsk latter. Kan vi lage koronalatter? Eller late som om vi har vunnet storgevinsten i lotto? Tøysete og tullete øvelser for å få i gang den naturlige latteren.

Vi avslutter lørdagen med yin yoga for vinteren. Vi stimulerer meridianene nyre og blære, og vi finner ro og balanserer nervesystemet. Ryggen, psoas og korsryggen vil takke deg.

Felles middag

Lørdag kl 19.00

Vi samles for felles middag hvis det er ønskelig. Nærmere opplysninger kommer.

Breathwork

Søndag kl 10.00-11.30

Breathwork er en aktiv meditasjonsteknikk for å komme i kontakt med, og aktivere vår indre helbreder. Vi ligger for det meste på ryggen med en avslappet kropp, og puster aktivt med en tre-delt pust. For ved hvert dype åndedrag kommer vi dypere i kontakt og åpner for livsenergi.  Bli med på denne spennende økten - en reise inn til deg selv. Ta gjerne med penn og papir, vannflaske, pute, pledd og noe mykt å ligge på.

 

Lunsj 11.30-12.30

Ta med mat og drikke. Kanskje det frister med et forfriskende bad i lunsjen? (Ta med badetøy).

Chakra yin yoga

Søndag kl 12.30-14.00


Vi avslutter helgen med en helhetlig og nærende yin yoga. Chakraene er viktige energisentre i kroppen, de er plassert langs ryggraden. Vi har 7 hovedchakraer som er koblet til hele systemet vårt, både fysisk, mentalt og emosjonellt.

Vi skal stimulere og balansere chkraene for å få bedre energiflyt i kroppen. Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for å løsne opp fysisk, mentalt og emosjonelt. Vi går fra roten og opp til kronechakraet.

Vil du gå dypere?

Bestill deg en behandling.

Massasje

AromaTouch er en unik behandlingsform der jeg bruker rene essensielle oljer fra doTerra kombinert med lette strøk for å stimulere meridianbanenene og hjelpe oljene inn i kroppen. De 8 utvalgte oljene virker balanserende i forhold stress, immunforsvar, inflammasjoner og jobber lag for lag ned i dybden av alle kroppssystemene dine. AromaTouch er en mild og terapautisk aromaterapi behandling.

Selve behandlingen tar ca. 45 minutter. Du vil kunne oppleve en «reset» av kroppen, og prosessen fortsetter også etter behandlingen er ferdig. Drikk rikelig med vann før og etterpå. Ta med to laken eller pledd (til å ha over og under deg). 45 minutter, 800 kroner.

Tankefeltterapi

Kjenner du på frykt, sorg, angst, irritasjon, nedstemthet, traumer eller andre vonde følelser? Bestill deg gjerne en privat samtale med  tankefeltterapi. 60 minutter, 800 kroner.

Ledige timer

Ta kontakt for time på fredag formiddag. Kl 10.00, 11.00 eller 12.00.

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser, yogabelte, øyepute og yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Rusta selger også billige yogabolster. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag. 

Pris og påmelding

Pris for hele helga er 1.965 kroner. Etter 1. november 2.350 kroner. Spesialpris for pensjonist, ufør, student og arbeidsledig 1.705 kroner. Inkluderer billettgebyr til Hoopla.

 

Prisen for enkelttimer er 390 per klasse. 200 for kurs i håndmassasje og hormonbalanserende oljer, og tankefeltterapi.

Lurer du på noe er det bare å ta kontakt!

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe

Sted

Vi møtes på grendehuset Nes Holand, Risbakkveien 151,  klikk her for google-maps. Slik kommer du deg til Vega, se her.

Overnatting og mat

100 meter bak kaféen, mot sjøen ligger 5-6 rorbuer til leie. Toppenbue, Nes bryggeferie, Gavlen-brygga, Brygga og naustet, Havfrua. Eller Vega Opplevelsesferie og Vega kystferie på andre siden av Nessjyen. Se visitvega.no ​for oversikt og bestilling.

Jobber med å få på plass å kunne dele rorobu. Send meg en mail om du er interessert.

Nærmeste Coop og Spar er på Gladstad, 5 kilometer å kjøre.

Hvis det er ønskelig med felles middag lørdag kveld kan vi ordne det. Kryss av i påmeldingen om du er interessert.

Sykdom

Hvis du har testet positivt for korona, eller har luftveis symptomer - hold deg hjemme. Med så mange mennesker tett samlet skal det føles trygt å være sammen.
 

Avbestilling

Ved evt. avbestiling gjelder følgende regler. Avbestilling før 1. november: Full refusjon. Etter 1. november, 30 % refusjon.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

bottom of page