Yin yoga med fokus på sirkulasjon, fri flyt og glede

Her er noen deilige øvelser som passer for sommeren. Øvelsene stimulerer meridianene hjerte og tynntarm. De balanserer hjertesenteret og våre emosjoner. Åpner opp for fri flyt og glede, gir oss mulighet til å følge oss komfortable når vi er stille. Kjærlighet til livet!

 

Gjør øvelsene med varsomhet og lytt til din kropp.

Ligg gjerne på rygg et par minutter og lytt til din pust. Ta noen lange dype åndedrag og fyll hele kroppen med ny energi, kjenn at du gir slipp på utpust og synker tungt ned i matta. 

 

Lange dype åndedrag

 

Start med en dynamisk serie. Sittende svai og krum - ku/katt, følg opp med sirkler med ryggen. Kjenn etter hvordan det føles i ryggen. Slapp av i skuldre, nakke og hofter.
 

Krum ryggen og se inn mot navlen

  

Svai ryggen og se fremover

 

Lag sirkler med ryggen, begge veier 

 

Legg deg inntil en vegg med beina rett opp, ta gjerne en bolster eller en stor pute under setet, 3-5 minutter i hver øvelse. 

Viparita karani - beina oppover veggen

 

Happy baby med beina på veggen

 

Dragonfly med beina på veggen


Sommerfugl kan gjøres med eller uten støtte,  3-5 minutter. Hvis du har problemer med ryggen anbefales det at du gjør øvelsen med strak rygg, ikke krumme fremover.

Sommerfugl - bygg gjerne opp med puter for å hvile deg på
 

Sommerfugl - uten støtte

 

Mellom posisjonene gjør vi noen øvelser med mer flyt, kalt couter poses (CP). Etter sommerfugl kan du enten gjøre vindusviskere eller hund som ser ned, trå med annenhver fort.

CP: Hund som ser ned 

 

Sel er en fin øvelse for å åpne opp fremsiden av kroppen. I selen press ned lillefingeren for å aktivere utsiden, 3-5 minutter. Hvis denne gjør vondt i ryggen gjør du sphinx i steden for.
 

Sel 
 

Sphinx
 

CP: Resting frog

 

Anahatasana eller melting heart - kjært barn mange navn. Hvil hodet på underarmen og bytt arm halveis. 3-5 minutter. Slapp av mellom skulderbladene.

Anahatasana

 

Liten flyt etter anahatasana for å nøytralisere.

CP: Katt/ku og pulserende katt

 

Dragonfly eller sittende splitt. Slapp av i beina og kom fremover. Støtt deg gjerne på en bolster eller en stol hvis det er langt ned til gulvet. Ha gjerne en pute under setet eller noe under knærne om det strammer veldig. Gå rolig inn i posisjonen og bli i 3-5 minutter. Slapp av i alle muskler.

 Dragonfly

 

CP: Roter til hver side

 

Liggende ryggvri er nydelig for å løsne spenninger langsryggraden. Kanskje kjenner du strekken nedover låret også. 

Universalstrekk

 Alternativt begge knær til samme side

 

Siste øvelse er en bryståpner. Rull et teppe og legg det bak bh-stroppen. Begge skuldrene plasseres i gulvet. Slapp av så lenge du har lyst 3-10 minutter.

 Bryståpner

 

Endelig klar for savasana -  den viktigste øvelsen av alle. Ta på et pledd og kjenn at du ligger behagelig. Bøy knærne og sett dem mot hverandre hvis det gjør vondt i korsryggen å ligge med strake bein.

 

Bli her så lenge du har tid og lyst. Ta gjerne en kroppsskanning gjennom hele kroppen og gi slipp, legg merke til fornemmelsene i kroppen. Hvil tungt ned i gulvet.  

Savasana

 

Hva er yin yoga?

Her finner du et eget blogginnlegg om yin yoga. 

 

Namaste!

 

Kilde: Kompendium Yin yoga lærerutdanning med Ina Løvdal

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Merethe Grønbech Yoga
Org.nr. 917 119 597
merethe@mereyoga.no
mob +47 918 22 692

Trondheim, Norge
 

​© 2016 Merethe Grønbech