top of page

Yogaretreat på Dønna

Yogahelg (92).png

Magisk retreat på Yogalåven

Sommerens første retreat i juli ble utsolgt 1,5 måned før.  Vi setter derfor opp en ekstra retreat i august. Perfekt opplading til høsten. Sett av denne langhelgen fra torsdag ettermiddag til søndag og bli med.

 

Bli med på denne nydelige retreaten på Yogalåven på Dønna! Kjersti Aaker har skapt et paradis for yoga med sin nydelige yogalåve - den må bare oppleves. Når du åpner døren, vil du umiddelbart merke den unike atmosfæren og føle roen senke seg.

Kjersti åpner huset og ikke minst kjøkkenet og du kjenner duften av nystekte rundstykker. Her venter utvalgte delikatesser som pirrer smaksløkene dine. Velsmakende tapas og hjemmelagede salater, linsegryte og myk krydderkake.

For en ekstraordinær spaopplevelse kan du unne deg en stund i Kjerstis badstuetønne, med forfriskende sjøluft og et bad i det klare havet. Det blir også mulighet for en deilig AromaTouch massasje.

Gled deg til å gi slipp på stivhet, stramhet og spenninger gjennom en rekke deilige yogaklasser. Etter denne retreaten vil du føle deg mykere og mer smidig enn på lenge. Vi vil utforske pusteteknikker, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse.

 

Med syv unike yogaklasser får du en helg fylt med egenpleie og velvære. I tillegg til yoga vil det være tid for egne refleksjoner og felles turer.

Du trenger ikke å være spesielt myk eller i toppform for å delta. Alle øvelser tilpasses, slik at du kan gjøre det som passer best for deg.

Du kan overnatte inne i huset, i rorbu eller ta med bobil eller telt. ​

Slik kommer du deg til Dønna

Dønna er ei øy utenfor Sandnessjøen. Du kan ta bil, tog, hurtigbåt eller fly til Sandnessjøen, Det går ferge fra Sandnessjøen til Bjørn/Dønna. Derfra er det ca 20 minutter å kjøre til Yogalåven. Si fra om du trenger noen å sitte på med fra Bjørn. Her er fergerutene>>

2.jpg

The secret of yin

Torsdag kl 18.00-20.00

Vi starter med tankefeltterapi (tapping) for å gi slipp på uka som har vært. Med tapping rydder og renser vi tanker og følelser. Se på det er som en restart av PCen. Alt går lettere etterpå. Tankefeltterapi er kroppens reperasjonssystem for følelser. Du vil kjenne at det som har vært slipper taket og det er lettere å lande på yogamatta.

 

En myk yinklasse hvor vi fokuserer på de fysiske og mentale prinsipper i yinyoga -ja selve hemmeligheten i yin yoga. Det blir øvelser for hele kroppen: Hofteåpnere, ryggstrekkere, vridninger, strekke baksiden og åpne fremsiden. Se på yin yoga som en dans – ikke en brytekamp. Merethe gir nydelig yogisk massasje underveis.

Kveldsmat/tapas

Torsdag kl 20.30

Vi samles for felles kveldsmat/tapas i stua hos Kjersti.

Dynamisk morgenyoga

Fredag og lørdag kl 8.30-10.15

Kom og start dagen mykt med en balansert praksis som kombinerer deilige yogaøvelser og pust. Dette er en dynamisk og energisk klasse for å åpne og styrke kroppen din.

 

Vi begynner med rolige øvelser for å åpne opp brystet, skuldrene og ryggen, som hjelper deg med å frigjøre spenninger og utvide hjerteområdet. Deretter flyter vi inn i styrkende  øvelser for hofter, rygg og nakke/skulderpartiet, og vi jobber med å skape flyt og harmoni i hele kroppen.

Dette er en uformell yogaklasse hvor latter og glede er velkomen, og vi praktiserer med aksept for den kroppen vi har i øyeblikket. Du vil få muligheten til å virkelig utfordre deg selv og utforske kroppens potensial. Etter timen vil du føle deg fornyet med økt styrke, konsentrasjon og mental klarhet. Timen avsluttes med en lang avspenning for å integrere og fordype effekten av praksisen.

Frokost + matpakke

Fredag og lørdag kl 10.30-12.00

Vi samles i stua til Kjersti for deilig frokost og smører matpakke for tur. 

Tur og egentid

 Bruk dagen til det du har lyst til. Det er muligheter til å gå tur i nærområdet, dra på sightseeing på øya, det er mange flotte steder å besøke. Øya har et rikt utvalg av spennende turmuligheter og severdigheter som venter på deg. Titt gjerne innom Hansens Krambod, Dønnesfjellet og fallosen. Eller ta det med ro og les en bok, bade og badstue eller lei kajak eller SUP-brett hos Kjersti. 

 

Hvis du foretrekker å utforske alene, er det flere turmuligheter i nærområdet som venter på å bli utforsket. Husk å ta med en termos eller drikkeflaske samt snacks og frukt for turen. Vi satser på sol og sommer, så husk å ta med klær som passer for været.

For de som ønsker selskap, arrangerer vi felles vandretur, bortover heiene bak låven, med flott utsikt.

 

Hvis været ikke er på vår side, kan du dra på sightseeing med besøk på lokale kafeer og historiske steder. En padletur i skjærgården er en opplevelse utenom det vanlige. Avslutt ettermiddagen med et forfriskende sjøbad og avslappende badstue, og du vil føle deg som ny etterpå.

IMG_8149.jpg

Deilig yin yoga

Fredag og lørdag kl 17.00-18.30
 

Fredag: Bli med oss på en reise inn i kroppen for å løsne opp i hofter og rygg og gi slipp på stramhet og stivhet. I denne avslappende yin-økten fokuserer vi på detox og energi. Vi arbeider ut i fra hoftene og stimulerer lever- og galleblæremeridianene for å hjelpe kroppen med å rense ut avfallsstoffer og frigjøre muskelspenninger. Opplev økt energinivå og en følelse av mykhet som sprer seg gjennom kroppen.

Lørdag utforsker vi hjerteåpninger, med øvelser som stimulerer hjerte- og tynntarmsmeridianene.

La oss åpne opp for fri flyt av glede og kjærlighet til livet. Gjennom bevegelser og strekk som fokuserer på å åpne brystet og ryggen, vil vi frigjøre spenninger og blokkeringer. Etter denne økten vil du føle deg mer åpen og avslappet. Timen avsluttes med en lang avspenning for fullstendig integrasjon av praksisen.

Middag

Fredag og lørdag kl 19.00

Fredag blir det rekebuffet på låven eller i hagen. Lørdag går vi ut og spiser felles middag på en av de nærmeste restaurantene. Du betaler selv direkte til restauranten for det du ønsker å spise og drikke. Vi kommer tilbake til endelig påmelding med sted og meny når det nærmer seg.

Holistisk yoga + tibetanske riter

Søndag kl 8.30-10.15

De fem tibetanske ritene er perfekt for deg som liker en kort morgenøkt for å få kroppen i gang. Kanskje er dette din nye morgentrening? "Hvis du bare har tid til et kvarter om dagen er dette den aller beste treningen" - sier lege Audun Myskja om de tibetanske ritene.

 

Holistisk yoga er inspirert av mange yogaretninger, og i denne timen spesielt kundalini yoga. Vi bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av ildpust og spesielle yogaøvelser som frigjør avfalsstoffer. Du vil kjenne deg fornyet og energisk etter denne økten.

Frokost/lunsj

Søndag 10.30-11.45

Chakra yin yoga

Søndag kl 11.45-13.45

Vi avslutter helga med deilige yin øvelser som virkelig får deg til å lande i kroppen og integrere all kunnskap, inspirasjon og erfaring fra helga. Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn. Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære. Enten du kjenner til chakraer eller ikke, oppfordrer vi deg til å prøve denne klassen med et åpent sinn. 

 

Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på samt slippe energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og opp til kronechakraet.

 

Avslutning

Søndag kl 13.45-14.00.

DSC09809_edited.jpg

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser og yogabolster om du har og bor i nærområdet (slik at de som er på ferie slipper å fylle bilen med yogastasj). Du kan lage bolster av pledd, se her. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag.

Påmelding

Pris for yoga er 2.250 kroner ved påmelding før 1. juli. Fra 2. juli øker prisen til 2.850,-. Ufør/honnør/student 2.250 kroner. Vi har maks 20 plasser. 

 

Mat og overnatting kommer i tillegg. Se nedenfor.

Fra 2. juli

Det åpnes for påmelding til enkelttimer fra 2. juli, hvis det er ledig plass. Påmelding til enkelttimer er 390 kroner per time.

Varmt velkommen til en deilig langhelg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe og Kjersti

Sted

Vi møtes på Yogalåven til Kjersti Aaker, Stavsengveien 43, 8820 Dønna.
 

Mat og overnatting

Du kan ligge i huset eller i brygga. Du kan også ligge i eget telt eller parkere bobilen utenfor låven. Det er kjøkken på brygga slik at du kan ordne mat selv. Det er kort vei til butikken, Prix, ca 3 min å gå.
​​

Ta kontakt med Kjersti for booking av rom og mat, epost eller ring 97980207. Betales til Kjersti på Vipps 97980207.

 • Overnatting (torsdag-søndag) inkl. mat*, kaffe, te og snacks 2.350 (ved påmelding før 1. juli). Fra 2. juli er prisen 2.600,-.
   

 • *Mat: Tapas torsdag, frokost+matpakke og rekebuftet fredag, frokost+matpakke lørdag og frokost/lunsj søndag. Pris 900,- (inkludert i prisen på overnatting).

 • Middag lørdag kveld kommer i tillegg.

​​

 • Eget telt eller bobil, 100 kr per natt.

​Bor du ikke i huset kan du bli med på 

 • Mat 900 kroner (se detaljer over)

 • Middag lørdag kveld kommer i tillegg (for alle)

 • Badstue 100 kroner

 • Kajak 200 kroner, for ca 2 timer

 • Sengetøy og håndklær 200 kroner (eller ta med eget)

Bindende påmelding

Det er bindende påmelding. Du kan selvsagt selge billetten din om du om bestemmer deg. 

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

bottom of page