top of page

Yoga på jobben


I UNINETT investerer vi i ansattes trivsel og helse. Yoga er et billig tiltak som de ansatte setter stor pris på. I dag hadde vi ny rekord på yin yoga, sier gjesteblogger og HR-leder Helga Meisfjord.

 

Klokka tikker

UNINETT onsdag 26. oktober, klokka er 14.55. Dagen har gått i ett, møtet er fortsatt ikke ferdig, sekundviseren tar en runde til. – Beklager, vi er nesten nødt til å fortsette dette i morgen, jeg skal på yoga. Jeg skifter til litt mer bevegelig tøy, og småløper bort til fellesarealet, hvor vi møtes for å trene. Og jaggu kommer de ikke småløpende fra 4. etasje og 6. etasje og fra møterommene i 5. etasje også. Vi blir 14 stykker i dag. Vi rydder vekk bord og stoler, ruller ut mattene og demper lyset. Det er YIN i dag. Vi er mange som synes det er ekstra deilig, og utveksler blikk før vi lukker øynene og lander på matta.

Yoga i arbeidstia er populært

Yogatimen avsluttes med deilig avspenning

Investerer i ansattes trivsel og helse

I UNINETT mener vi det er smart å investere i de ansattes trivsel og helse. Det jobber vi målrettet med gjennom hele året, og tilbudet om yoga i arbeidstida er en del av vår «Trim og trivsel-ordning». I korte trekk går denne ordningen ut på at den ansatte kan bruke en time av sin ukentlige arbeidstid på trening. Treningen skal være organisert og tilgjengelig for alle; vi har grupper på cageball, volleyball, badminton, løping, sykling og yoga. Og selv om du bare kan føre en time, er det mange som bruker fleksitiden sin og deltar på flere aktiviteter.

Yoga er populært

Yoga med Merethe har blitt en av de mest populære aktivitetene vi har hatt. Vi har rundt 20 ansatte som sier de ønsker å delta, men møter, reising og uforutsette hendelser (sykt barn, for eksempel) gjør til at vi aldri er så mange. Vi har kjøpt inn enkle matter, og rydder plass i spisearealet. Og så kommer Merethe til oss.

Yoga er et billig tiltak

Det er enkelt, og siden yoga ikke er momspliktig, er det billig. Kostnaden vår er knyttet til timebruken til de ansatte. Og hvordan har vi rettferdiggjort at arbeidsgiveren skal ta denne kostnaden? Hva får vi tilbake? Det er vanskelig å måle den direkte gevinsten av et slikt tiltak. Vi har medarbeiderundersøkelser som sier noe om trivsel og engasjement, vi har sykefraværstall og vi har turnovertall. Og i UNINETT har vi det veldig bra. Vi trives på jobb, vi er friske, og vi blir her gjerne lenge. Det hadde vi nok sannsynligvis gjort uten yoga i arbeidstida også. Men vi investerer tida likevel, vi blir kjent på tvers av fagfelt, interesser og avdelinger. Vi ser hverandre. Vi prater og ler sammen, og kjenner at vi trives på jobb. Det er gull for arbeidsgiver at vi har ansatte som knytter slike relasjoner til hverandre. Da kommer vi på jobb selv om det rusker litt i halsen, og da har vi noen å snakke med når ting er vanskelig hjemme eller på jobben.

Yoga er et populært helsetiltak

Ro i kroppen

I en time hver uke kan den ansatte velge å gjøre noe helt annet sammen med kollegene sine. Det er på langt nær alle ansatte som deltar, men alle har tilbudet og muligheten til å velge. Vi har en administrerende direktør som må avslutte møter for å rekke cageball, og det gjør det selvfølgelig enklere for oss andre å planlegge yoga inn i møtekalenderen. Sånn gjør vi det her hos oss. Det er vi stolte av.

– Ta tre dype åndedrag. Forbered dere på at denne økta går mot slutten, sier Merethe smilende. Vi puster. Og etter et minutt eller to åpner vi øynene igjen å smiler til hverandre. Det er en ro i rommet. Det er en ro i kroppen. Nå er vi klare for å hente unger, lage middag, kjøre på trening. Og så gleder jeg meg til neste onsdag. Da skal vi ha en aktiv klasse med krigere og solhilsen. Håper vi blir like mange da.

Namasté

Helga Meisfjord, HR-leder

Her er et fra signeringen av avtalen tidligere i høst. Storfornøyd både Helga og jeg :-)


720 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page