top of page

Male- og yogaretreat på Helgeland

Yogahelg (11).jpg

-----AVLYST-----

Bli med på yogaretreat 15.-17. juli>>

Velvære for kropp og sjel

 

Du er hjertelig velkommen til en magisk male- og yogaretreat på Galleri Mileperlen på Hemnesberget, 30 minutter fra Mo i Rana. Disse 4 dagene blir en personlig reise der du virkelig går inn i en skapende og kreativ prosess.

 

Du vil få mest ut av retreaten hvis du bor på stedet - og slipper å hoppe inn og ut av prosessen. Det pleier å være enormt givende å bare få være i egen prosess sammen med kjekke mennesker - uten å måtte gjøre dagligdagse ting mellom slagene. Du kommer inn i en egen boble der tiden flyr og dagene er omme før du vet ordet av det.

Yvonne Rosten er en anerkjent og etablert kunstner med eget galleri på Hemnesberget. Hun vil guide deg i din maleprosess - enten du er helt ny eller mer erfaren. Du får hjelp til å skape ditt drømmebilde! 

 

Merethe Grønbech er en erfaren og inspirerende yogalærer som er uhøytidelig og lattermild. Hun vil guide deg inn i nydelige øvelser og forfører deg med magiske dufter. Du får hjelp til å gi slipp og åpne opp for ny energi og kreativitet. 

Program

Programmet varierer avhengig av været. Er det sol og fint vær tar vi turen ut og praktiserer sammen. I tillegg blir det tid til sol og bading, eller bare lese en bok i skyggen. Er det regn og kaldt blir det naturlig nok mest innetid. 

Egentid er din tid - du bestemmer selv om du vil male på egenhånd, gå en tur i nærområdet, bading i havet, eller en deilig Aroma Touch massasje. Ta gjerne med en skrivebok og reflekter over dagen som har vært.

Malekurs

Du kan være helt nybegynner eller garvet i gamet, du blir undervist ut fra dine forutsetninger. Du velger motiver selv og får veiledning på det du vil lære mer om. Det er like mye indre arbeid som ytre arbeid som skjer. Gled deg! 

 

Du lærer hvordan du modellerer og skaper en illusjon av et tredimensjonalt motiv. Mye vil handle om å blande og blende farger i hverandre så du får fine overganger og de fargene du trenger til ditt motiv. Du vil male tørt i tørt og vått i vått og legge lag på lag med farger, nyanser og bygge opp bildet på den måten. Du lærer hvordan du bruker kontraster og hvordan du bruker dine penselstrøk bevisst i tråd med hvilken effekt du ønsker.

Alt etter hvilket mål du har satt for deg selv vil vi jobbe bit for bit med å få ditt bilde i mål.

Har du en ide om hva du vil male?

Ta den med deg. Yvonne hjelper jeg deg med å skaffe deg den kunnskap og erfaring du trenger for å kunne gjennomføre ideen din.

PS: Noen kommer kjapt inn i det å blende og blande farger mens andre trenger mere tid. Det tar den tiden det tar. For Yvonne er det viktigste at du komme hjem med nye redskaper som du kan bruke og at du har forstått prosessen.

Malekurs_øye.jpg

Om du velger et portrett får du all den hjelpen du trenger. Her har Yvonne feks malt et øye så er det opp til Torunn å male det andre.

Yoga og meditasjon

 

Vi starter dagen med myk yoga og meditasjon for å vekke kroppen. Vi skal jobbe med pust, bevegelse, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse. Det blir et variert program med både dynamisk yoga flow, holistisk yoga for immunforsvaret, breathwork og latteryoga. ​Vi avslutter dagen med felles meditasjon i pysjen slik at du kan krype til køys etterpå. 

Myk og dynamisk yoga

Vi vekker kroppen mykt med rolig og dynamisk yoga. Legger på styrkende øvelser. Ryggen, hoftene, skuldre og nakke vil takke deg for denne økten. Vi avslutter med deilig avspenning og meditasjon.

​Breathwork

Breathwork er en aktiv meditasjonsteknikk for å komme i kontakt med, og aktivere vår indre helbreder. Vi ligger for det meste på ryggen med en avslappet kropp, og puster aktivt med en tre-delt pust. For ved hvert dype åndedrag kommer vi dypere i kontakt og åpner for livsenergi.  Bli med på denne spennende økten - en reise inn til deg selv. Ta gjerne med penn og papir, vannflaske, pute, pledd og noe mykt å ligge på. Økten avsluttes med lang avspenning for integrering.

Holistisk yoga for immunforsvaret

Med spesielle yogaøvelser utført i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. I denne økten stimulerer vi immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og rolige yogaøvelser. Økten er inspirert av kundalini yoga.

Latteryoga

Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress.  Vi starter med lett og falsk latter. Kan vi lage koronalatter? Eller late som om vi har vunnet storgevinsten i lotto? Tøysete og tullete øvelser for å få i gang den naturlige latteren. 

 

Yin yoga

Vi avslutter alle dager med deilig yin yoga. Alle øvelser gjøres liggende eller sittende på gulvet. Yin yoga er en rolig yogapraksis der vi er stillingene over tid. Vi påvirker kroppens ledd, ligamenter, sener, muskler og bindevev til å bli mer åpne og myke, samtidig som leddene styrkes.

 

Yin yoga er rolig og myk praksis som bringer kroppen i en meditativ tilstand og hjelper oss å roe ned i en tid der alt går fortere og fortere. Når vi er i stillingene lenge finnes det åpning for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær. Vi har tid og rom til å rette bevisstheten mot pusten og kroppen, og tillater stunden å være akkurat som den er. Vi tillater oss å være i opplevelsen og lytte til kroppens naturlige grenser.

 

Meditasjon

Vi avslutter dagen med felles meditasjon i pysjen slik at du kan legge deg med ro i kropp og sinn. Vi skalroe ned hjernen og tankene så mye som mulig. Vi skal innom flere typer mindfulness øvelser og meditasjoner, både guidede og stille.

Galleri Mileperlen er et fantastisk sted med kunst over alt. Det er en magisk opplevelse å vandre fra rom til rom

Vil du gå dypere?

 

Bestill deg en behandling med tankefeltterapi eller massasje.

Tankefeltterapi

Tankefeltterapi (TFT) aktiverer kroppens eget potensiale til å hjelpe seg selv. TFT er en kombinasjon av samtale og lett tapping/banking på bestemte punkter på kroppen.

 

TFT brukes for å redusere eller fjerne følelsesmessige utfordringer eller plager. TFT brukes ved stress, smerter, hodepine, fobier, sorg, sjalusi, irritasjon, nedstemthet, flauhet, skam, avhengighet med mer. Merethe er sertifisert tankefeltterapeut og hjelper deg gjerne. 60 minutter, 800 kroner.

Massasje

Gjør retreaten komplett med en deilig massasje. AromaTouch er en unik behandlingsform der jeg bruker rene essensielle oljer fra doTerra kombinert med lette strøk for å stimulere meridianbanenene og hjelpe oljene inn i kroppen. De 8 utvalgte oljene virker balanserende i forhold stress, immunforsvar, inflammasjoner og jobber lag for lag ned i dybden av alle kroppssystemene dine. AromaTouch er en mild og terapautisk aromaterapi behandling.

Selve behandlingen tar ca. 45 minutter. Du vil kunne oppleve en «reset» av kroppen, og prosessen fortsetter også etter behandlingen er ferdig. Drikk rikelig med vann før og etterpå. Ta med to laken+ullpledd. 45 minutter, 800 kroner.

Onsdag (1).png

Påmelding

 

Kun 10 plasser

​Undervisning 4 dager:

 • Yoga og malekurs 6.300 kroner

 • Kun yoga 1.900 kroner

 • Kun maling 4.400 kroner

​Overnatting 3 netter inkl. frokost:

 • Enkeltrom 3.000 kroner

 • Per pers i dobbeltrom 1.800 kroner

Dvs. hele retreaten med undervisning og overnatting:

 • Enkeltrom 9.300 kroner

 • Dobbeltrom 8.100 kroner

Prisen inkluderer

Yoga, meditasjon, malekurs med utstyr. Du som bor på huset har frokost inkludert i overnattingen. Hvis du ikke bor på huset må du ta med frokost selv.

Det er 4 kjøkken på huset. Du kan lage lunsj og middag selv eller besøke Lille havfruen kafè for nydelig mat (kun 5-7 minutter å gå).

 

Ta kontakt med Yvonne Rosten for bestilling av overnatting og malekurs, mobil 97176824, e-post. Les mer på mileperlen.com.

Adresse

Mileperlen, Sørlandsvegen 24. 8640 Hemnesberget.

Si fra hvis du kommer med tog og vil bli hentet på Bjerka stasjon. Er det mange som kommer med fly er vi behjelpelig med å organisere samkjøring.

Ta med
 • Yogamatte, pute og pledd

 • Yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Rusta selger fine bolster til 299,-

 • Gode myke klær til yoga. Gjerne ull til yin yoga.

 • Ta med klær etter vær

 • Badehånduk og badetøy

 • Innesko, malesko, utesko?
   

Godt å vite
 • Det er 5-7 minutter å gå til butikken

 • Temperaturen kan variere fra 8 til 25 grader

Dine veiledere på denne retreaten

yvonne_edited.jpg

Yvonne Rosten - maleveileder

Yvonne har jobbet med mennesker hele sin karriere, hun er opprinnelig førskolelærer. Hun jobber i Rana Kulturskole som visuell kunstlærer med ungdommer og voksne. På Kulturskolen tar hun med seg elevene ut på utsmykkingsoppdrag så de får erfare hva det vil si å være kunstner og jobbe med utsmykking. 

Parallelt med jobb i kulturskolen har hun jobbet for seg selv som kunstner, kursholder i visuelle kunstfag for pedagoger og for private voksne elever. Hun har i 16 år jobbet med huset som kunstobjekt og totalrenovert og utsmykket Mileperlen Gallerihotell sammen med sin mann Magnar Vedal. 

IMG_8681_edited.jpg

Merethe Grønbech - yogalærer og tankefeltterapeut

Merethe brenner for at du skal kunne gjøre yoga der du er. Yoga skal være en pause fra hverdagen. Et sted der du kan hente deg inn. Uten prestasjonskrav. Ja en super måte å ta vare på seg selv både fysisk og mentalt.

“Jeg har undervist yoga siden 2013 og er overbevist om at hadde ikke yogaen funnet meg, så hadde ikke jeg vært i jobb i dag. Jeg har hatt utfordringer med stress og høye skuldre i hele mitt voksne liv. I yogaen fant jeg et sted jeg kunne finne indre ro”, sier Merethe.

Merethe underviser yoga i Trondheim og online. I tillegg reiser hun rundt og arrangerer yogahelger og yogaferie til Kroatia. 

Velkommen!

Vi ønsker deg varmt velkommen til denne magiske retreaten.

 

Har du spørsmål om malekurset og overnatting ta kontakt med Yvonne på epost mileperlen@gmail.com. Om yoga eller meditasjon, ta kontakt med Merethe på e-post merethe@mereyoga.no.

Varmt velkommen!

Hilsen Yvonne og Merethe

Avbestilling

Påmelding er bindene. Du kan videreselge billetten.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

Fint om du også sender en melding om du blir forhindret i å delta.

Ved for få påmeldte forbeholder vi oss retten til å avlyse. Du vil da få tilbake innbetalt beløp.

bottom of page