top of page

Hormoner i balanse

Yogahelg (47).png

Velvære for kropp og sjel

Bli med på denne helga og lær mer om hvordan du kan balansere hormonene dine med kosthold, yoga og eteriske oljer. Du vil føle deg ny etter denne helga!

 

Hormonell ubalanse kan være årsaken til mange symptomer og tilstander. For eksempel vektøkning, angst, stress, depresjon, humørsvingninger, kviser, PMS, uregelmessig mens og redusert sexlyst med mer. Hormonbalansen påvirkes av maten vi spiser, trening, giftstoffer, vekt og stress.

Dette er en helse og velværehelg som vil gi deg masse kunnskap og erfaring som du enkelt kan ta med deg hjem. Du vil praktisere og lære om periodisk faste og kosthold som balanserer hormonene dine.

Dine veiledere denne helga
inger marie.png

Inger Marie Krystad Skåle har i de siste årene hjulpet mange mennesker til å endre kosthold og livsstil. Hennes lidenskap er å lære bort at forebygging er både tryggere, mer effektivt og billigere enn å reparere. Det er ikke mer arbeid og tidkrevende å gjøre en forandring, men planlegging, rutiner og oppskrifter er viktige faktorer for å lykkes.

IMG_8149.jpg

Merethe Grønbech er en erfaren og inspirerende yogalærer som er uhøytidelig og lattermild. Hun vil guide deg inn i nydelige øvelser og forfører deg med magiske dufter. Du får hjelp til å gi slipp og åpne opp for ny energi og kreativitet. 

Hormoner i balanse.png

Det kan bli små endringer i programmet.

balanse.png

Hormonbalanserende kosthold

Fredag kl 17.00-18.30

Bli kjent og introduksjon til hormonbalanserende kosthold.

Yin yoga og eteriske oljer for hormonbalanse
Fredag kl 18.30-20.00

​Merethe guider deg trygt inn i nydelig yin yoga for å balansere hormonsystemet. Yin Yoga er en dypt avslappende praksis, som i seg selv hjelper til med å hvile og gjenopprette nervesystemet og bringe det ut av "fight or flight-modus".  Se på yin yoga som en dans – ikke en brytekamp. 

 

Praksisen støttes av nydelige eteriske oljer for å balansere hormonene. Du vil også få en oversikt over hvilke eteriske oljer som er fine for dager med humørsvingninger, menssmerter, PMS, nattesvette og hetetokter.

Myk hormonbalanserende yoga
Lørdag kl 9.00-10.30

 

Vi starter dagen med myke yogaøvelser for å vekke kroppen. Vridninger og inverse posisjoner er spesielt bra for å balansere hormonene. I tillegg vil pusteøvelser hjelpe deg å finne din kraft og stemme. Merethe kryddrer yogaprakisen med eteriske oljer og kloke ord som får deg ut av hodet og inn i kroppen.

 
Frokost/fettkaffe/te
Lørdag kl 10.30-11.00

Denne helga får anledning til å teste fettkaffe eller te og et spisevindu på 8 timer. Vi finner det kostholdet som du kan trives med etter at du kommer hjem. Er du er person som må ha frokost tar du med deg det du vil spise.

 

Matkurs - kosthold for hormoner i balanse
Lørdag kl 11-15

Du får lære om hormonsmart mat. Hvilke matvarer som er “OK”, “Moderat”, “I nødsfall” eller “Ikke godkjent”. Å spise hormonsmart mat er ikke vanskelig når du bare vet hva som er OK eller ikke. Du vil lære hvilke matvarer som reduserer betennelse og hvordan du kan balansere hormonene med mat samt hvordan vi påvirkes av fett, karbohydrater og proteiner.  

 

Du vil lære om periodisk faste, hvorfor er det smart og fordelene. Og ikke minst hvordan gjennomføre det i hverdagen.

 

Lunsj kl 13-14

Varm lunsj er inkludert i prisen. Fri for gluten og melk.
 

Latter og yin yoga
Lørdag kl 15.00-17.00​

Visste du at latteryoga reduserer stress og gir deg bedre immunforsvar? Latteryoga består av pust, klapping, lek og latterøvelser. Latteryoga er herlig befriende og gir livsglede, avslapning og reduserer stress. Vi starter med lett og falsk latter. Kan vi late som om vi har vunnet storgevinsten i lotto? Vi gjør tøysete og tullete øvelser for å få i gang den naturlige latteren.

 

Vi avslutter lørdagen med yin yoga for vinteren, med øvelser som støtter immunforsvaret og øvelser for skuldre/nakke og rygg.

Yin yoga er beroligende og vil hjelpe deg å gi slipp på fysiske blokkeringer og stagnerte føleleser.

Bryståpnere åpner bryst, skuldre og lungene. Lungene støtter energiflyten i hele kroppen. En balansert lungemeridian hjelper å gi slipp på blokkeringer i lunge og hjerte. Vi skal gi slipp på emosjonelt stress og sorg, fortvilelse og tristhet som setter seg i lungene og hjertet.

Vi skal invitere inn letthet, frihet og glede. Vridninger er med på å hjelpe kroppen med detox/rens og gi slipp på sagnert egergi i organene. Inversjoner, dvs. opp ned øvelser, der hodet er under hjertet øker sirkulasjonen, støtter lymfesystemet og inviterer inn healende pust inn i kroppen.

mindful
Breathwork
Søndag kl 9-10.30

​Breathwork er en aktiv meditasjonsteknikk for å komme i kontakt med, og aktivere vår indre helbreder. Vi ligger for det meste på ryggen med en avslappet kropp, og puster aktivt med en tre-delt pust. Den aktive pusten varer ca 30 minutter. For ved hvert dype åndedrag kommer vi dypere i kontakt og åpner for livsenergi.  Bli med på denne spennende økten - en reise inn til deg selv. Ta gjerne med penn og papir, vannflaske, pute, øyepute og pledd.

Breathwork kan være en heftig prosess og mye grums kan komme til overflaten. Vi bruker de siste minuttene til tankefeltterapi (TFT) og emotional freedom Technique (EFT) for å bearbeide det som har kommet opp. Du er i trygge hender: Merethe er utdannet tankefeltterapeut og Inger-Marie er EFT-terapeut.

 

Frokost/fettkaffe
Søndag kl 10.30-11

Frokost eller teste fettkaffe og et spisevindu på kun 8 timer.
 

Matkurs - kosthold for hormoner i balanse
Søndag kl 11.00-15.00

Hva skal vi spise for å forebygge for en god helse? I en travel hverdag blir det lett til at vi velger lettvinte løsninger, med halvfabrikert mat når vi skal lage mat. Slik mat inneholder ofte mer tilsetningsstoffer og fyllstoff enn riktig næring med mineraler og vitaminer.

Du vil lære om hvordan du selv kan sette sammen et kosthold som inneholder de næringsstoffene som kroppen trenger for å holde seg frisk hver dag. Vi snakker om ultraprosessert mat og hvordan vi blir lurt.

 

Lunsj kl 13-14

Varm lunsj er inkludert i prisen. Fri for gluten og melk.

 

Lær å lage fermentert surkål og kimchi
Du vil lære om spirer og fermentert mat. Vi skal lage fermentert surkål og du får med deg et glass hjem. Visste du at hjemmelaget surkål inneholder goodies til tarmbakteriene?

 

Vi lærer å lage junte, kamboucha og vannkefir. Du vil også få med en starter hjem.

  

Chakra yin yoga
Søndag kl 15.00-17.00 

Vi avslutter helga med en nydelig yin yoga. Vi kombinerer yin yoga og eteriske oljer for chakraene for å løsne opp i kropp og sinn. Chakraene kan brukes som metaforer og inspirasjon for emosjonell helbredelse og velvære.

Denne praksisen er en unik og kraftig måte å vekke og helbrede den subtile energikroppen på samt slippe energiblokkeringer for å frigjøre sinnet, følelser og fysisk kropp. Vi vil gå opp fra roten og opp til kronechakraet. 

Enten du kjenner til chakraer eller ikke, tenk på dette som en måte å forvandle yoga-øvelsene til et personlig vekstverktøy.

 

Avslutning
Søndag kl 17.00

Vi takker for oss og runder av en nydelig helg.

Påmelding

 

Early bird før 1. januar 2.980 kroner. Hele kurset koster 3.490 kroner. Student, ufør eller pensjonist 2.840 kroner.

Prisen inkluderer kaffe/te og varm lunsj lørdag og søndag (uten melk og gluten). Send epost til Inger Marie om du har andre allergier.

 

Du får med

 • Et glass fermentert surkål

 • En starter til junte, kamboucha eller vannkefir

 • Oversikt over hormonsmart mat 

 • Oppskriftshefte med kostplan for ei uke

 • Yogaprogram for hormoner

 • Hypnoterapi lydfil for overgangsalder

 • Hypnoterapi lydfil for selvbilde og sove godt

 • E-boken Tappe-guiden: Tankefeltterapi i hverdagen

 • En nydelig helg med likesinnede

 • Ro i sjela 

 • Du kommer hjem med masse kunnskap og erfaring i hvordan mestre stress

Ta med

Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Gjerne yogaklosser, yogabelte, øyepute og yogabolster om du har. Du kan lage bolster av pledd, se her. Rusta selger også billige yogabolster. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag. 

Varmt velkommen til en deilig helg med egenpleie!

 

Klem fra Merethe og Inger Marie

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på:
Merethe: merethe@mereyoga.no
Inger Marie: post@godhelse-heltnaturlig.no

Sted

Sport & Trim,  Gullhaugveien 1 C, 7560 Vikhammer.

 

15 minutter med bil fra Trondheim. Med buss nr 79 er det 14 minutter å gå. 

Overnatting

Det er et stabbur på tunet med mulighet for overnatting. med det ett soverom med en 120 seng, og mulighet til å sette inn en enkeltseng. Det er også en sovesofa på stua, og også mulighet til å sette opp ei seng til om man ikke ønsker å ligge så tett. 500 kroner per pers og du tar med sengetøy og håndklær selv. Ta kontakt med medlem@sportogtrim.no, tlf 954 95 688.

Her er bilder fra staburet:

Sykdom

Hvis du har testet positivt for korona, eller har luftveis symptomer - hold deg hjemme. Med så mange mennesker tett samlet skal det føles trygt å være sammen.
 

Avbestilling

Ved evt. avbestiling gjelder følgende regler. Avbestilling før 5. januar. oktober: Full refusjon. Etter 5. januar, 30 % refusjon.

Avbestillingsforsikring

Anbefaler deg å betale med kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom eller andre uforutsette hendelser.

bottom of page